Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony Xperia Compact serisi yeniden doğuyor

Sony Xperia Compact serisine özlem duyuyorsanız size iyi haberlerimiz var. Japon bir kaynağın aktardıklarına göre Sony’nin ürün yol haritasında yeni bir kompakt telefon bulunuyor.

Akıllı telefon dünyasında artık son kozlarını oynadığını düşündüğümüz Sony’nin gelecek yıl duyuracağı telefonlardan birinin kompakt boyutlarda bir telefon olacağı iddia ediliyor. Ancak telefon önceki kompakt serisi telefonların gücünü yansıtamayacak.

Sony Xperia Compact serisi yeni bir telefon geliyor

Yaklaşık 128 x 55 mm ebatlarında olacak telefonda 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. 21:9 en / boy oranına sahip olacak bu telefonda çözünürlük muhtemelen Full HD + olacak.

5.5 inç kompakt serisi göz önünü alındığında büyük bir boyut olarak algılanabilir, fakat ekran çerçevelerinin önemli ölçüde küçülmesiyle birlikte telefon tek elle rahat kullanılabilecek bir formda karşımıza çıkacak. Bu noktada telefonun iPhone SE gibi (tabii çerçeveleri tıraşlanmış)  görüneceğini söyleyebiliriz. Hatta site Şubat 2020’de tanıtılacak telefonu önceki kompakt telefonların yanında nasıl göreceğini de aktarıyor.

Donanım tarafına geldiğimizde ise; kompakt serisi her zaman için önemli ölçüde amiral gemi özelliklerle donatıldı. Ancak Sony maliyetleri düşük tutmak adına olacak ki telefonda bu defa Snapdragon 665 yonga setini kullanacak.

Sony’nin gelecek yılki akıllı telefon rekabetinde tutunabilmesi için sözünü ettiğimiz kompakt telefon başta olmak üzere ürün hattında fiyatları tekrar gözden geçirmeli. Hepimiz biliyor ki, birçok Çinli şirket bu donanımda hatta daha iyi telefonları 200 / 220 $ seviyesinden satmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu