Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 40 Pro ekranını kıramayacaksınız! En sağlam ekran geliyor

Mobil pazarın merakla beklenen telefonu Huawei Mate 40 Pro ve ekranı ile ilgili oldukça ilginç açıklamalar ortaya çıktı. İşte yeni nesil şelale ekran…

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından birisi ekranlarıdır. Bunu korumak için de elimizden geleni yapıyoruz ve birçok kişi de telefonlarında koruma camı kullanıyor. Son dönemde üreticiler fabrika çıkışı olarak ekranlara koruma jelatini koysa da bunların sadece kılcal çiziklere karşı koruma sağladığını da bilmek gerekli. Ekim ayında tanıtılması beklenen Huawei Mate 40 Pro ekranı ile ilgili de birçok bilgi bugüne kadar paylaşıldı ama bugün ilk kez bir görsel ortaya çıktı.

Huawei‘nin 1,1 mm kalınlığında özel bir koruma cam üzerinde çalıştığı belirtilirken ortadaki görsel telefonun aynen Mate 30 Pro serisi gibi şelale ekrana sahip olacağını söylüyor. Daha önce bu konuda en agresif üretici HTC olmuştu. HTC U Ultra Sapphire Edition modelinde safir cam kullanılmıştı: Apple’ın da Arizona’da bir safir cam fabrikası satın aldığını ve telefonlarının koruma camlarını burada yaptırdığını biliyoruz.

"<yoastmark

İşte Huawei bu noktada bir fark yaratarak bambaşka bir korumayı Mate 40 Pro serisinde bizlere sunacak. 90 Derecelik şelale ekran ile de bu tasarım güzelleştirilecek. Bir süre önce telefonun 90Hz tarama hızına sahip olacağını öğrendik ve bu da hayal kırıklığı yarattı. Buna karşın Huawei‘nin de aynen Meizu gibi bir güncelleme ile telefonlarını 120Hz tarama hızına çıkartabilmesini de önemle bekliyoruz. Zira bugünün amiral gemisi modellerinin 90Hz ile gelmesi biraz tuhaf olabilir.

Huawei’nin yeni nesil 5 nanometre üretim sürecine sahip Kirin 1020 serisi yonga setlerini Mate 40 serisinde kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu