Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriVivo

Vivo X20 Plus UD: Ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip ilk telefon satışa sunuluyor

Mobil dünyasındaki geleceği son yıllarda en çok konuşulan teknolojilerden biri olan ekrana gömülü parmak izi okuyucusu sonunda karşımıza çıktı. Birçok yeniliğin öncüsü olan Vivo geçtiğimiz gün sona eren CES 2018 etkinliğinde parmak izi okuyucusu ekran altında olan ilk telefonu görücüye çıkardı. Vivo X20 Plus UD ismiyle tanıtılan telefon şirket cephesinden gelen son açıklamalara göre bu ay içerisinde Çin’de satışa sunulacak.

Kısaca yeni nesil parmak izi okuyucusundan söz edelim ve sonrasında telefonun fiyat ve özelliklerine değinelim. Vivo’nun yeni nesil telefonunda Synaptics firması tarafından geliştirilen bir parmak izi okuyucusu kullanılıyor.  Clear ID olarak isimlendirilen teknoloji sadece OLED ekranlarda kullanılmakla birlikte henüz yeni olmasına karşın hiç de fena olmayan bir okuma hızına (0.7 saniye) sahip.

Ekran üzerinde parmağınızı yerleştireceğiniz bölge belli ve buraya dokunduğunuzda AMOLED ekran yaydığı ışıkla birlikte parmağın fotoğrafını  çekiyor ve sensör tanıma işlemini gerçekleştiriyor.

Vivo X20 Plus UD
Vivo X20 Plus UD

Vivo X20 Plus UD fiyat ve özellikleri

Gelelim telefonun fiyatına ve başlıca özelliklerine. Parmak izi okuyucusuyla heyecan yaratan telefon, Vivo yetkilerinden gelen açıklamalara göre bu ay içerisinde raflarda olacak. Çin’de 3.698 Yuan (yaklaşık 574 $) fiyattan satışa sunulacak telefonda 6.43 inç büyüklüğünde 18:9 formatında Full HD + çözünürlüklü ekran kullanılıyor.

Snapdragon 660 işlemcisinden güç alacan cihazda ayrıca 4GB RAM, 64GB dahili depolama, 3.900 mAh büyüklüğünde pil, 12 megapiksel + 5 megapiksel çift arka kamera, 12 megapiksel ön kamera ve Android 7.1.1 Nougat telefonda öne çıkan diğer özellikler.

Telefondaki parmak izi okuma teknolojisinin nasıl çalıştığına alt bölümdeki videodan göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu