Akıllı TelefonAndroidGenelXiaomi

Xiaomi 12 Serisi İçin Android 13 Güncellemesi Başladı

Xiaomi 12 serisi küresel çapta Android 13 güncellemesini almaya başladı. Güncelleme sonrası telefonar MIUI 13 sürümünde kalıyor.

Xiaomi, 12 serisi amiral gemisi akıllı telefonları için Android 13’ün kararlı sürümünün kullanıma sunduğunu resmen duyurdu. Güncelleme Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12 Lite modelleri için artık indirilebilir. Xiaomi bu noktada söz konusu telefonlardan herhangi birini kullananlardan güncellemeyi Ayarlar menüsünden sorgulamasını istiyor.

Xiaomi 12 Serisi Android 13’e Kavuştu

Küresel çapta dağıtımı sağlanan güncelleme 4.5GB büyüklüğünde. Kasım 2022 Google güvenlik düzeltme ekini getiren güncelleme sonrası MIUI sürümü 13’te kalmaya devam ediyor. MIUI 14 henüz küresel çapta tanıtılmadığı için kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekecek.

Xiaomi, güncelleme işleminin normalden daha uzun sürebileceği konusunda uyarıyor. Ürün yazılımını yükledikten sonra, cihazın yeni sürüme uyum sağlaması biraz zaman alabileceğinden aşırı ısınma ve diğer performans sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Ek olarak, bazı durumlarda sistemin düzgün çalışmaya başlaması için fabrika ayarlarına dönmek gerekebilir.

Xiaomi cephesinde Android güncellemelerinden ziyade MIUI yükseltmeleri daha fazla öneme sahip. MIUI 14 sürümü bu ay içerisinde küresel çapta tanıtılacak ve beraberinde birçok gelişme getirecek En önemlisi kullanıcı arayüzünün önemli ölçüde hafifletilmesi olacak. Küresel çaptaki Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12 Lite kullanıcıları, MIUI 14 güncellemesini yılın ilk çeyreğinde almaya başlayacak. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu