GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündem

Katil Robot, Karton Kutu Sandığı Adamı Öldürdü!

Güney Kore'deki bir fabrikada kullanılan robot, kendisine bakım yapmak için gelen adamı öldürdü. İşte ayrıntılar...

Yapay zeka ve robotik teknolojilerinin popülaritesi her geçen gün artıyor. Pek çok insan ve şirket, bunu geleceğin kendisi olarak kabul ederken, bazıları da neden olabileceklerinden endişe ediyor. Bu ikinci gruptaki insanlar arasındaki en büyük korku da yapay zekanın bize karşı ayaklanması. Sonumuzu bu teknolojinin getireceğine inanıyorlar. Görünüşe göre haklı da olabilirler. Güney Kore’deki bir fabrikada çalışan işçiyi kutu sanan robot, onu ezerek öldürdü.

Güney Kore, Robot Cinayetlerinde Bir Numara

Trajedi olarak tanımlanabilecek olay, kısa süre önce Güney Kore‘nin Seul kentindeki bir fabrikada yaşandı. Maliyetleri kısmak isteyen fabrika yönetimi bir süredir pek çok rakibi gibi robot işçiler kullanıyordu. Endüstriyel robotun görevi ise içi sebze dolu kutuları kaldırarak paletlerin üzerine dizmekti. Bu sayede fabrika zaman ve para tasarrufu sağlıyordu.

Katil robot

Ancak endüstriyel robot bir şekilde arıza yaptı ve üretici firmadan bir tamirci düzeltmek için fabrikaya geldi. Ancak kontrollerin sağlandığı sırada robot taşıma adamı bandına doğru itti. Aletin gücünden dolayı adamın göğsü ve yüzü ezildi. Çevredeki insanların yardımıyla yaralanan adam hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak yaraları yüzünden hayatını kaybetti.

Olayın ardından tesisin sahibi olan Dongseong İhracat Tarım Kompleksi, güvenli çalışma ortamını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Olayın ardından robotik teknolojilerinin güvenliği de yeniden tartışma konusu oldu. Ne yazık ki fabrikalar halihazırda oldukça tehlikeli yerler. Her ne kadar buradaki iş gücünü teknoloji ile hızlandırmanın avantajları olsa da tehlikeleri ortada.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu