Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S20 ve Note 20 GameDriver ile coşuyor

Samsung, Galaxy S20 ve Note 20 ailesi için yayınladığı GameDriver güncellemesi ile oyun konusunda telefonlarını coşturacak.

Bilgisayarda GPU yani ekran kartı sürücülerinin güncellemesi bildiğiniz gibi oldukça yaygın. Ancak akıllı telefon sektöründe GPU güncellemeleri yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Qualcomm’un başlattığı GPU sürücüsü güncelleme olayına Samsung da dahil oldu. Samsung, Galaxy S20 ve Note 20 ailesi için GameDriver güncellemesini yayınladı. Bu sayede S20 ve Note 20 modellerinde GPU sürücüleri güncellenebilecek.

GPU sürücülerini güncellemek, hataları düzeltmek, optimize etmek ve belki de oyunlarda performansı artırmak için oldukça önemli. NVIDIA ve AMD gibi grafik sağlayıcıları bunu PC alanında yıllardır yapıyor. Qualcomm, bunu mobil alanda açıkça destekleyen ilk büyük çip üreticisi konumunda. Samsung, bu özelliği hem Snapdragon hem de Exynos sürümlerine getirerek yarışa ortak oluyor.

GameDriver

Samsung Galaxy S20 serisi ve Note 20 serisi kullanıcıları artık Play Store üzerinden GPU için yeni bir güncelleme indirebilir. Güncelleme, Call of Duty: Mobile, Black Desert ve Fortnite gibi küçük oyunlarda bazı iyileştirmeler getiriyor. Yakında daha fazla oyunun yeni sürücüleri desteklemesi bekleniyor.

Galaxy S20 ve Note 20 için Snapdragon yonga setlerindeki Adreno GPU için güncel sürücüleri buradan indirilebilirsiniz. Exynos yonga setlerindeki ARM Mali GPU için güncel sürücüleri ise buradan indirebilir ve sürücülerinizi güncelleyebilirsiniz.

Uygulamanın yakında daha fazla Galaxy akıllı telefonu için destek getirmesi bekleniyor. Muhtemelen 2021 yılında Galaxy A serisine de GPU sürücülerini güncelleme özelliği gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu