Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Yeni 5G’li Snapdragon 690, ucuz telefonlara adeta hayat verecek!!!

Akıllı telefonlarımızın yonga setlerini üreten Qualcomm, yeni Snapdragon 690 işlemcisini nihayet duyurdu. Ucuz akıllı telefonlar artık daha güçlü olacak.

Mobil platformun şüphesiz bel kemiği olan Qualcomm, bildiğiniz üzere akıllı telefonlarımıza güç veren yonga setlerini üretmektedir. Gerek amiral gemileri, gerek orta segment, gerekse giriş seviyesinde bulunan cihazların çoğu, gücünü Qualcomm’un Snapdragon yonga setlerinden almaktadır. Geçtiğimiz aylarda, giriş seviyesi cihazlar için Snapdragon 690 yonga setini getireceğini açıklayan Qualcomm, bugün itibari ile bu işlemciyi resmi olarak tanıttı.

Snapdragon 690, bugüne kadar piyasaya sürülen tüm giriş seviyesi yonga setlerinden daha üstün özellikler ile geliyor. Ayrıca bu çip, uygun fiyatı ve 5G desteğiyle de şimdiden herkesi büyülemeyi başardı. Evet şaka yapmıyoruz, artık düşük bütçeli telefonların çoğu Snapdragon 690 sayesinde 5G’li olarak karşımıza çıkacak.

Qualcomm Snapdragon 690 işlemcisi bize neler sunuyor?

  • Snapdragon 675’ten % 20 daha verimli
  • 192 megapiksel’e kadar kamera modüllerini destekler
  • 8 renkli işlemci – 2, 2.20GHz’de ve 6, 1.77GHz’de çalışıyor
  • 120Hz – FullHD + ekranları destekler
  • Hızlı Şarj 4+,
  • Wifi 6,
  • Bluetooth 5.1

Yukarıda saydığımız bu özellikler, orta segment ya da giriş seviyesinde olan bir cihazı kısaca şaha çıkaracak. Bu yeni çip, bizlere 5G desteğinin yanı sıra, aynı zamanda yüksek ekran tazeleme oranları, FullHD Plus çözünürlük gibi özellikleri de kullanmamıza olanak tanıyacak.

Son olarak, bu çip ile birlikte akıllı telefon fiyatlarının da 300 ile 500 Euro arasında olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca, Xiaomi, Realme, TCL, LG, Motorola gibi büyük şirketlerin de,  cihazlarında şüphesiz bu yonga setini kullanacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu