Akıllı TelefonHarmonyOSHuawei

Huawei P60 Serisi Yeni HarmonyOS Sürümü İle Gelebilir

Huawei’nin amiral gemisi serilerinden olan P serisinin yeni modelleri Huawei P60 ve P60 Pro yeni HarmonyOS sürümü ile gelebilir.

Huawei’nin amiral gemisi serilerinden olan P serisinin yeni modelleri Huawei P60 ve P60 Pro Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlk adının duyulmasının ardından sürekli olarak sızıntılar ve söylentiler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu söylentilere bir yenisi daha eklenerek Huawei P60 serisi HarmonyOS’un yeni sürümü ile geleceği söyleniyor.

Çoğumuzun bildiği üzere Huawei’nin güvenlik sebepleri dolayısıyla ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Google yazılımları ve uygulamalarını kullanmasını yasakladı. Huawei ise hiç geri kalmadan Google platfomundan devre dışı bırakıldıktan sonra Mate 40 serisi ve Mate X2 katlanabilir telefonlarında ilk kez piyasaya çıkardığı kendi işletim sistemi olan HarmonyOS yazılımını geliştirdi. 9 Ağustos 2019 yılında piyasaya sürüldükten sonra günümüze kadar sürekli olarak yenilenerek ve geliştirilerek büyümeye devam ediyor.

Huawei P60

Yeni çıkan söylentiler göre ise Huawei, HarmonyOS 3.1 sürümünü kapalı olarak test ediyor. Testlerin P60 serisine kadar bitip serinin bu sürüm ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hali hazırda HarmonyOS 3.0 sürümünü kullanan Mate 50 gibi cihazlar için küçük bir güncelleme olacak. 3.0 ve 3.1 sürümlerinde çok büyük bir değişiklik olmayacak bunun yerine bazı hata düzeltmeleri ve sistem kararlılığını arttırmaya yönelik geliştirmeler olacak.

İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Satılacak Huawei Nova 20 İçin Heyecan Yaratan Gelişmeler

Huawei P60 Pro’nun Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ile güçlendirileceği geçtiğimiz günlerde zaten açıklanmıştı. Ancak işlemcinin 4G’li varyantı kullanılacak. 100W kablolu hızlı şarj ve 50W kablosuz hızlı şarjı destekleyen 5500 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor. Ayrıca her iki telefonda da uydu bağlantısı teknolojisi ve daha korunaklı bir cam olan Kunlun ile gelmesi bekleniyor.

Söylentilerde ayrıca Huawei’nin HarmonyOS 4.0 sürümünde sistem tasarımında büyük bir değişikliğe gidileceği söyleniyor. Tasarım değişikliğinden bahsedilen durum muhtemelen yeni bir kullanıcı arayüzüdür. Şimdilik 4.0 sürümünü ne zaman piyasaya çıkacağı ve dağıtılmaya başlanacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu