AndroidGenel

Google, Android Kullanıcılarını Türkiye’deki 5.2’lik Depreme Karşı Erkenden Uyardı

Google, Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde bugün yaşanan deprem için erkenden kullanıcılarını uyarmayı başardı.

Deprem ne yazık ki 2023 Türkiye’sinin en acı gerçeklerinden biri oldu. 6 Şubat 2023’te ülkemizin doğu illerinde gerçekleşen yıkıcı depremler, on binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine çok daha fazlasının yaralanmasına ve sayamayacağımız kadar çok kişinin hayatının altüst olmasına yol açtı. Bir yandan yaraları sarmak için çalışmalar devam ederken, pek çok kurum ve kuruluşun ortak amacı ise depremleri önceden öngörmek ve insanları uyarmak oldu. Görünüşe göre Google, Android Deprem Uyarı Sistemi ile hayat kurtarmaya en yakın şirket oldu.

Android Deprem Uyarı Sistemi, Malatya’daki 5.3’lük Depreme Karşı Uyardı

Türkiye’de bugün yine depremler meydana geldi. İlk ölçümlere göre Malatya ve Adıyaman’da sırasıyla 4.5 ve 5.2’lik sarsıntılar oldu. Ne yazık ki sarsıntı çere illerden de hissedildi. İlginç olan ise Google’ın depremi kısa süre de olsa önceden bildirmesi oldu. Örneğin TeknoBurada Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kılıç, depremden sadece saniyeler önce Android Deprem Uyarı Sistemi bildirimi aldı. Yaklaşık bir 10 saniye sonra ise sarsıntı meydana geldi.

Bu durum Google’ın söz verdiği erken uyarı sistemi çalışmalarında oldukça büyük bir aşama katettiğini gösteriyor. Elbette ki 10 saniye büyük bir zaman değil. Ancak olası yıkıcı bir sarsıntıda yaşam ve ölüm arasındaki süreyi belirleyebilir. Üstelik bu sistemin henüz erken aşamaları. İlerleyen zamanlarda depremden daha erken haberdar olmamız ve bu sayede binlerce hayat kurtarmamız mümkün olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu