Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 13 İşlemcisi Şimdiden Belli Oldu

Xiaomi’nin Aralık ayında tanıtacağı Xiaomi 13 serisinde hangi işlemciyi kullanacağı belli oldu. Bu telefon performans canavarı olacak.

Xiaomi 12S Ultra’dan sonra Çinli firmanın ne yapacağı merak ediliyordu. Aralık ayında tanıtılacak olan Xiaomi 13 ailesi ile ilgili bugün yeni bilgiler gelmeye başladı. Sızıntıları ile ünlü Ice Universe’ün ortaya çıkardığı bilgilere göre telefonda Qualcomm’un Ağustos ayında tanıtacağı Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti yer alacak. Telefonlar ayrıca, 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçenekleri ile donatılacak.

Ice Universe telefonda 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli AMOLED ekranın da yer alacağını belirtiyor. Tasarımsal açıdan selefinden farklı olması beklenen bu seride muhtemelen Leica imzalı lensler kullanılmaya devam edecek. Ancak yeni serinin Xiaomi 12S Ultra’dan daha iyi fotoğraf çekemeyeceğini düşünüyoruz. Xiaomi 12S Ultra firmanın ustalık eseri gibi bir şey olacak. Xiaomi 13’ün Ultra modeli gelene kadar bu canavar en iyi fotoğraf çeken telefon olarak zirvede yer almaya devam edecek gibi görünüyor.

Xiaomi 13
Xiaomi 13’ün özellikleri belli oldu

Android 13 ve yeni MIUI arayüzü ile akıcılık ve kullanıcı deneyimi konusunda çok başarılı işlere imza atması beklenen Xiaomi’nin yeni canavarı, Aralık ayında tanıtılıp o ay içerisinde anavatanı Çin’de satışa sunulacak. Avrupa pazarına ise 2023 yılının ilk çeyreğinde gelecek. Çinli firmanın bu yıl artan maliyetler ve enflasyondan dolayı telefonlarını 100 dolara kadar zamlaması bekleniyor. Bu zam furyasının ilk olarak iPhone 14 serisi ile Eylül ayında başlayacağını da belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu