Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Genişletilebilir Ekranlı Telefon Patenti Aldı. Resmen Uzuyor!

Oppo en son akıllı telefon patentine göre yeni bir akıllı telefon tasarımı ortaya çıktı. Bu tasarım, klasik sürgülü telefonu anımsatıyor.

Daha büyük bir ekranı veya altındaki bir dizi düğmeyi ortaya çıkarmak için ray boyunca kaydırılabilen ekrana sahip bir mobil cihaz. OPPO en son patenti ile, kaydırıcıyı modern bir dokunmatik ekranlı akıllı telefonla birleştiriyor.

OPPO patenti, Galaxy Z Flip gibi katlanarak kapalı duran bir akıllı telefondan ziyade kare ekranlı bir akıllı telefon gösteriyor. Ekranı yukarı çektiğinizde, ekran uzuyor ve “açık” hale geliyor. Patente göre, ekran açıldığında yaklaşık % 80 oranında büyüyor.

oppo 2

Bu görseller, belgedeki patent çizimlerini telefonun daha ayrıntılı bir versiyonuna dönüştüren LetsGoDigital tarafından sağlandı.

Telefonun U şeklindeki profili göz önüne alındığında, ekranın alt ucu görünüşte bir tür yay yüklü silindire geri çekilmiş. SIM tepsisi, telefonun dış tarafının arkasına gizlenmiş ve üçlü kamera kurulumu, telefonun üst kısmında bulunuyor. Ayrıca SIM tepsisine yalnızca telefon “açık” konumdayken erişilebiliyor.

Bir selfie kamerası belirtisi yok ve bu, telefonun bir ekran altı kamerayla piyasaya sürülme niyetinde olduğu anlamına gelebilir. Ancak aynı zamanda, patentin gelecekte daha rafine bir tasarım için bir yer tutucu olacağı anlamına da gelebilir. Bu patentler, mutlaka satışa sunulacak gerçek ürünleri yansıtmak zorunda değildir. Akıllı telefon şirketleri her zaman patentli yayınlanmamış tasarımlara sahiptir.

TCL daha önce, patentli OPPO telefonunun yapacağı şekle benzer şekilde genişleyebilen konsept katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu göstermişti. Aradaki fark, telefonun yatay olarak genişlemesi ve böylece uzun bir akıllı telefon form faktöründen daha geniş bir tablet boyutuna dönüşmesidir. Esnek ekran panelleri sayesinde, modern akıllı telefonun yeniden tasarlanabileceği farklı form faktörlerini görmekten heyecan duyuyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu