Akıllı TelefonTeknoloji

Akıllı Telefon Soğutma Sistemleri Analizi

Akıllı telefon üreticileri her geçen gün daha güçlü komponentlerle yeni modellerini piyasaya sürerken, bir yandan da bu cihazlar için ciddi soğutma sistemlerine ihtiyaç duyuyorlar. Son yıllarda pek çok marka, kendi soğutma yöntemlerini benimsedi. Ancak, maliyetleri yükseltmesinden ötürü bu tip soğutmalar yalnızca amiral gemisi modellerde kullanılıyor. Peki gözlerimizin görmediği bu akıllı telefon soğutma sistemleri ne durumda? Gelin, sektöre yakından bakalım.

Amiral gemisi modellerin ihtiyaç duyduğu soğutma çözümleri, orta ve alt segment akıllı telefonlarda çoğunlukla gerekmiyor. Çünkü bu segmentlere mensup telefonların, kullanım amacına göre fazla ısınmayacak şekilde tasarlandıklarını söyleyebiliriz. Bu bağlamda hepimizin yakından tanıdığı Samsung, ısı borulu soğutma sistemine geçen firmalar arasında ilklerden biri olma özelliğini taşıyor.

Şu anda ısı borulu soğutma yöntemi, akıllı telefon soğutma sistemleri arasında en çok tercih edilen metot olmakla beraber Samsung’dan gelen haber, firmanın gelecekte bu soğutma yöntemini bırakacağı yönündeydi. Ancak tedarik zincirindeki kaynaklara göre Güney Kore’li şirket, gelecek amiral gemisi modellerinde de aynı soğutma sistemini kullanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Akıllı Telefon Soğutma Sistemleri İçin Yeni Bir Adım: Buhar Odaları

Akıllı telefon sektöründeki üreticiler bir yandan da yeni soğutma çözümleri üstünde çalışıyorlar. Buhar odaları olarak adlandırılan bir metot, çok daha efektif ısı yayılımı imkânı sunarak soğutmayı daha iyi hâle getiriyor. Ancak yine de bu sistem seri üretime geçtiğinde, mevcut soğutma sistemlerinden oldukça yüksek bir maliyetle sunulacağını göz önünde bulundurmalıyız.

Buhar odaları için bir diğer dezavantaj da akıllı telefonların boyutunu arttırıcı özelliğe sahip olmasıdır. Özellikle akıllı telefonların gittikçe inceldiği şu günlerde, üreticilerin yeniden akıllı telefonlarını kalınlaştırmak isteyeceklerini düşünmüyoruz.

İsimsiz kaynaklar, buhar odalarının 2019 yılı amiral gemilerinden itibaren kullanılacağını iddia ediyor. Fakat bu işin ne kadara patlayacağını ve nasıl sonuçlanacağını bekleyip hep beraber göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu