Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiXbox

Xbox Series X GPU bilgilerini çaldı! 100 milyon dolar istiyor

Bugün bir hacker Xbox Series X GPU çekirdek kodlarını eline geçirdiğini duyurdu. Microsoft’tan tam 100 milyon dolara istedi. Peki bu parayı alacak mı?

Akıllı telefon pazarında veri hırsızlığı haberlerine sık sık rastlıyoruz. Hatta zaman içinde filmlerin bile hackerlar tarafından çalındığına şahit olduk. Bugün ise yeni bir veri hırsızlığı ile karşı karşıyayız. Bu yıl Ekim – Kasım döneminde satışa sunulması beklene Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X GPU bilgileri bir hacker tarafından çalındı.

Gelen bilgiye göre saldırgan AMD Navi 10, Navi 21 ve Arden GPU’ların çekirdeklerinin kaynak kodlarını elinde bulunduruyor. Özellikle Arden adlı yeni kod, Microsoft’un yeni oyun konsolu Xbox Series X konsolunda kullanılan grafik işlemcisinin tüm detaylarını gizliyor. İşte bu bilgilerden dolayı hacker Microsoft’tam tam 100 milyon dolar istiyor.

Xbox Series X GPU sızarsa ne olur?

Bu parayı vermek istemeyen Microsoft polis ile birlikte hareket ediyor ama polisin bu arkadaşı bulabileceğini biz hiç zannetmiyoruz. Zira bu kadar bilgiye “bir şekilde” sahip olan bu hacker yine “bir şekilde” kendini de gizlemeyi başaracaktır. VPN sisteminin dünyadan kalması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz.

Hacker yaptığı açıklamada para kendisine verilmezse bu bilgileri tüm herkes ile paylaşacağını söylüyor. Microsoft ise bu konuda rahat; zira bu çekirdek kaynak kodlarının ortada dolaşmasının onlara bir zarar vermeyeceği şirket tarafından dile getiriliyor.

Peki gerçekten de durum böyle mi? Bunu da bilemiyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu