Akıllı TelefonAMDAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung AMD Aşkı Dest-i İzdivaç Yolunda!


Samsung AMD işbirliği her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor. İddialara göre ise AMD çiplerinin üretimini artık Koreli akıllı telefon üreticisi yapacak.

Samsung AMD ortaklığı geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Bu ortaklık ile Exynos yonga setlerini daha güçlü hale getirmek isteniyor. Çünkü Samsung yonga seti üretiminde en güçlü rakipleri karşısında çok büyük yenilgiler alıyor. Hatta akıllı telefon kullanıcıları tarafından merakla beklenen Galaxy S21 modeli bile Snapdragon 888 yonga setinden gücünü alan rakipleri karşısında yine hüsrana uğramıştı. Bunun üzerine kolları sıvayan Koreli akıllı telefon üreticisi en büyük bilgisayar çipi üreticilerinden AMD ile ortaklığa imza attı. Ancak görünen o ki bu ortaklık sadece AMD GPU tabanlı Exynos yonga setleri üretimi ile kalmayacak.

Gelen raporlara göre iki teknoloji şirketi beraber başka işleri de yürütecek. Güney Kore teknoloji formu Clien’in yayınladığı rapora göre AMD, CPU ve APU sistemleri için üretim hacmini %50 arttırmak istiyor. Ancak mevcut tedarikçisi olan TSMC ise bu üretimi karşılayamıyor.

Samsung AMD

Geçtiğimiz günlerde Samsung 3nanometre üretim sürecine sahip yeni yonga setleri için çalışmalara başladığını duyurdu. Bunun içinde Teksas’ta 10Milyar Dolar’lık yeni bir üretim tesisi aldığını duyurmuştu. Böylece AMD’nin de CPU ve APU sistemlerinin üretimlerine Samsung’un yeni üretim tesisinde devam etmesi bekleniyor. Ayrıca bu ortaklık hem bilgisayar sektöründe hem de akıllı telefon sektöründe inanılmaz işlere imza atacağı kesin.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu