Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung dünyanın en büyük pazarında ölüm kalım mücadelesi veriyor

Samsung Çin pazarında ölüm kalım mücadelesi veriyor desek yeridir. Samsung, IDC tarafından açıklanan 2018 ikinci çeyrek raporunda 71.5 milyon akıllı telefon satarak zirvede kalmayı sürdürse de, bir önceki yıl aynı döneme göre satışlarda %10.4 geriledi. Bu düşüş aslında birkaç çeyrektir devam ediyor. Özellikle Çin’de Samsung’un pazar payı erime noktasına geldi.

Galaxy Note 7’de yaşanan patlama hadisenin ardından Samsung’un Çin’deki düşüşü daha da hızlandı. Bu duruma Çinli üreticilerin son dönemdeki agresif ve uygun fiyatları da eklenince düşüşü durdurmak imkansız hale geldi.

Samsung Çin ‘de %1’in altına geriledi

Yonhap Haber Ajansı’na göre bu yılın ikinci çeyreğinde, Çin’de Samsung’un akıllı telefon pazar payı % 1‘in altına düştü. Samsung geride bıraktığımız çeyrekte ülkede sadece 800 bin adet akıllı telefon satabildi. İlk çeyrekte Galaxy S9 modellerin etkisiyle bu oran %1.3 seviyesine yükseldi. Fakat satışların durgun seyretmesiyle bu oran ikinci çeyrekte hemen %1’in altına geriledi.

Samsung Çin
Samsung Çin

Samsung’un Çin’deki düşüşünü daha net görmek için 2013 yılına geri dönelim. Samsung bu dönem yine dünyanın bir numarası ve Çin’deki akıllı telefon piyasasının %20’sini elinde bulunduruyordu. Şimdi ise on ikinci sırada. İlk beşte Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple yer alıyor.

9 Ağustos’ta Galaxy Note 9 tanıtılacak. 2018’in en çok konuşulan telefonlarında olan Note 9’un satışlara bir heyecan getirip getirmeyeceğini bizde merak ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu