Akıllı SaatGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Watch Ultimate Akıllı Saat Benzersiz Özellikler Sunuyor

Huawei Watch Ultimate, Apple Watch Ultra’nın en önemli rakibi olarak çıkış yaptı. Watch Ultimate, uydu iletişimini destekleyen ilk saat oldu.

Apple Watch Ultra’nın artık ciddi bir rakibi var: Huawei Watch Ultimate. Huawei’in benzersiz özellikler sunan yeni saati Çin’de tanıtıldı.  Gövdesi metalden oluşan akıllı saatte ekranın etrafında uzay endüstrisinde kullanılan ve metala kıyasla çok daha dayanıklı olan zirkonyum malzeme kullanılıyor.

Akıllı saatte 1.5 inç büyüklüğünde ve LTPO teknolojisini (1Hz-60Hz) kullanan AMOLED ekran yer alıyor. Watch Ultimate, IP68 derecesine göre korunmaktadır, burada önemli bir detay var ki; o da saatle birlikte 100 metre derinliğe kadar dalınabilmesi. Huawei, dalgıçların da bu saati kullanabilmesi için her şeyi düşünmüş. Kullanıcılar akıllı saat ile dalış derinliği limitlerini ayarlayabiliyor. Saat ayrıca silindirdeki oksijen miktarını izleyip, kritik bir seviyeye düştüğünde uyarı verebilyor. Son olarak, fiziksel düğmeler kullanıcıların derinliklerde saat ile etkileşim kurmalarını kolaylaştırıyor.

Huawei Watch Ultimate, dünyanın iki yönlü uydu iletişimini destekleyen ilk seri üretim saatidir. Yani hem bir sinyal alır hem de gönderebilir. Bir dalgıç derinden bir SOS sinyali verebilir. Huawei bunu mümkün kılmak için saatteki anteni geliştirdi.

Tüm bunlara ek olarak saatte kalp atış hızı ve SpO2 sensörleri, uyku izleme mevcut. Saat, bir EKG bile kaydedebilir ve kan damarlarının durumunu değerlendirebilir. Saatte ayrıca yüzden fazla spor modu desteği mevcut.

Huawei Watch Ultimate, HarmonyOS ile çıkış yapıyor. Temassız ödemeler için NFC çipine sahip olan saatte GPS ile birlikte parkurları kaydedebilir ve arazide rahatlıkla gezinebilirsiniz. Saatin iki versiyonu bulunuyor: “Dağ” (karanlık kasada) 880 $ ve “Okyanus” (hafif kasada) 1025 $. Satışlar 30 Mart’ta başlayacak. Ön siparişler şimdiden Çin’de başladı.

Huawei Watch Ultimate özellikleri

  • 1,4 inç (466 x 466 piksel) 1-60Hz LTPO AMOLED ekran, Safir cam koruma
  • HarmonyOS 2 veya üstü, Android 6.0 veya üstü, iOS 9.0 veya üstü ile uyumlu
  • Uzun basma, kısa basma ve diğer işlemleri destekleyen tepeyi döndüren üç fiziksel düğme
  • Sensörler: İvmeölçer, Cayro sensörü, Jeomanyetik sensör, Optik kalp atış hızı sensörü, hava basıncı sensörü, Sıcaklık Sensörü, ortam ışığı sensörü, derinlik sensörü
  • Bluetooth üzerinden aramalar için Mikrofon ve Hoparlör
  • Suya ve Toza dayanıklılık (10 ATM / 100 metre)
  • 20’den fazla profesyonel spor modu ve 100’den fazla temel spor modu, Uyku takibi, Kalp atış hızı takibi, SpO2 takibi, Cilt sıcaklığı ölçümü
  • Boyutlar:48,5 x 48,5 x 13 mm; Ağırlık: 76g (kayışsız)
  • Wi-Fi, Bluetooth 5.2, GPS L1/L5, GALILEO E1/E5a, QZSS L1/L5 çift frekans, NFC, İki yönlü Beidou uydu mesajları (yalnızca Çin)
  • 530 mAh pil, standart kullanımda 14 güne kadar pil ömrü, yoğun kullanımda 8 gün, Qi hızlı şarj
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu