AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPad

Yeni iPad Pro Tam Bir Canavar Olacak

Apple’ın bir sonraki iPad Pro tablet serisine Apple M3 işlemci güç verecek. Üstelik Pro modelde OLED ekrana geçiş olacak.

Apple, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek geniş bir ürün yelpazesi üzerinde çalışıyor. Mark Gurman tarafından paylaşılan yol haritasına göre şirket, ikinci nesil Apple Watch Ultra, OLED ekranlı iPad Pro, yükseltilmiş iPad Air, büyük ekranlı iMac bilgisayar ve yeni MacBook modelleri üzerinde çalışıyor. Saydığımız bu ürünlerden bazıları iPhone 15 serisiyle birlikte çıkış yapacak, diğerlerinin ise önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor.

2024 iPad Pro modelleri OLED ekran yer alacak

iPad Pro modellerinin artıkyükseltilmesi gerekirken, ekran teknolojisi ve performans özellikleri açısından büyük değişiklikler bekliyoruz. Mark Gurman, son bülteninde şirketin 2024’te duyuracağı iPad Pro’da ekran tarafında OLED panele geçiş yapacağını bildirdi. Apple halihazırda iPad Pro’nun 12,9 inçlik modelinde mini LED ekran sunarken, standart modelde LCD panel kullanıyor. Mini LED ekran, LCD’den karşısında üstün olsa da, OLED panelinin bazı avantajlarından yoksun. Örneğin, OLED paneller, mini LED ekrana kıyasla daha fazla güç verimliliğine ve doğru renklere sahip. Şirketin OLED teknolojisini iPad Pro’nun her iki boyutunda da sunacağı bildirildi.

Apple’ın ayrıca iPad Pro’larda 14 inçlik bir model geliştirdiği iddiaları mevcut. 11 ve 12.9 inçlik modellerde Apple M3 işlemcinin yer almsı bekleniyor. Söz konusu 14 inçlik model olduğunda işlemci M3 Pro olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu