Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy A55 Özelinde Tasarımda Sürpriz Kalmadı

Galaxy A55 için sürpriz kalmadı. Cihazın tanıtılmasına bile gerek kalmadan tasarım detayları tamamen karşımıza çıktı.

Samsung’un gelecek yıl yeni nesil Galaxy A serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürmesi bekleniyor. Şimdiye kadar Galaxy A35 5G, Galaxy A15 ve Galaxy A25 5G’ye sızdırılmış görseller halinde göz attık. Şimdi Samsung Galaxy A55, tasarımını tüm açılardan ortaya koyan CAD tabanlı sızdırılmış görsellerle de ortaya çıktı. Cihazın bu yıl mart ayında duyurulan Galaxy A54’ün halefi olarak gelmesi bekleniyor.

Cihaz, ilk bakışta kutu gibi bir form faktörüyle görülüyor. Güç ve ses tuşlarının bulunduğu sağ çerçeve üzerinde bir çıkıntı fark edebiliyoruz. Güney Koreli markanın bu tasarımı Galaxy A35 ve A15’te de görüldüğü gibi yakında çıkacak Galaxy A telefonlarında da ana akım haline getirdiğini söyleyebiliriz. Cihazın arka panelinde dikey olarak istiflenmiş üç adet üçlü arka kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy A55’in alt bağlantı noktasında bir USB-C bağlantı noktası ve bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Üst kenarda SIM kart tepsisi bulunmakta. Sızdırılan görsellerde 3,5 mm’lik bir jak görünmüyor. Akıllı telefonun ön tarafında, 6,5 inç boyutunda, merkeze hizalanmış delikli bir ekran bulunuyor. Ekran ince çerçevelerle çevrelenmiş. Boyut açısından Galaxy A55, 161,1×77,3/77,9×8,2 mm boyutlarında olacak. Galaxy A55, Siyah renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor.

Bugün erken saatlerde yayınlanan bir rapor, önceki modellerdeki plastik gövdelerin yerine metal yekpare gövdeye sahip olacağını ortaya çıkardı. Bu, her iki telefona da premium bir görünüm kazandıracak. Geçmiş raporlar, Galaxy A55’in AMD GPU desteğine sahip henüz duyurulmamış Exynos 1480 işlemci tarafından destekleneceğini öne sürüyor. Cihazın 3C sertifikası, 25W hızlı şarj desteğini ortaya çıkardı.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu