Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Lite Gümbür Gümbür Geliyor


Xiaomi’nin yeni serisi hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Xiaomi 12 Lite fiyat/performans konusunda rakiplerini üzecek.

Xiaomi bu ay içerisinde karşımıza Xiaomi 12 ile çıkacak. Bu yılı yeni aileden sadece bir model ile kapatacak olan Xiaomi, önümüzdeki yıl bu aileyi genişletecek. Ailenin yeni üyesi olacak olan ve merakla beklenen Xiaomi 12 Lite hakkında bugün yeni detaylar ortaya çıktı. Önümüzdeki baharda Xiaomi Mix 5 ile birlikte piyasaya sürülecek olan Xiaomi 12 Lite ve Lite Zoom telefonlar hakkında ilk detaylar bugün internete servis edildi.

Önceki yıllarda olduğu gibi, Xiaomi 12 Lite Zoom Çin pazarına özel olacak, normal model ise küresel pazarda piyasaya sürülecek. Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonu, Snapdragon 778G veya Snapdragon 780G+ tarafından desteklenecek. Ana kamera sensörü olarak Samsung ISOCELL GW3 kullanılacak. Telefonun arkasında ultra geniş açılı lens + ana lens + makro lens yer alacak.

6.55 inç büyüklüğünde 120 Hz tazelemeli 1080 x 2400 çözünürlüğünde AMOLED ekran ile geleceği söylenen telefon fiyat konusunda rakiplerini üzecek ancak kullanıcıları sevindirecek. Her iki telefon da Xiaomi Civi’ye benzemesi bekleniyor. Mart ayında duyurulmasına kesin gözüyle bakılan Lite serisinde Android 12 işletim sistemi ve MIUI 13 arayüzü yer alacak.

Xiaomi 12 Lite

Zoom modeline geçecek olursak; bu modelde periskop lensin yer alacağını söyleyebiliriz. Tek fark muhtemelen periskop lens olacak. Fiyat açısından Lite ile Lite Zoom arasında 100 dolarlık bir farkın olması bekleniyor. Türkiye pazarına gecikmeli olarak gelecek olan Lite serisi maalesef ki kurlardan dolayı ülkemizde pek uygun fiyata satılmayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu