Elektrikli ArabaTeknoloji

Hyundai, Yeni Elektrikli Otomobil Tesisinin Temelini Attı!

Avrupalı elektrikli araç üreticileri araç satmakta sıkıntı yaşarken Hyundai, yeni elektrikli otomobil tesisinin temelini attı.

Avrupa’da elektrikli araç satışları çok iyi gitmiyor. Firmalar elektrikli otomobillerini satmak için birbiri ardına kampanyalar uyguluyor. Durum böyleyken Hyundai, yeni elektrikli otomobil tesisinin temelini attı. Güney Kore’de kurulacak yeni tesis için Hyundai Yönetimi oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

Hyundai, Güney Kore’de 1,5 Milyar Dolara Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Kuruyor

Kia ile birlikte satış bakımından dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olan Hyundai Motor, 2026 yılının ilk çeyreğinde fabrikada büyük ölçekli üretime başlamayı hedefliyor. 2 trilyon won’a ( 1,52 milyar dolar) mal olacak olan tesisin 2025 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Hyundai‘nin temelini attığı ve sadece elektrikli araç (EV) üretimi için tasarlanan tesisin Ulsan’da yer alacağı ve yılda 200.000 adet üretim yapacak şekilde tasarlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Hyundai Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung, temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Ulsan’ın elektrifikasyon çağına öncülük eden yenilikçi bir mobilite şehri olacağına inanıyorum.” dedi. Tesisin açılışında konuşan yöneticiler lüks markası Genesis’in elektrikli bir spor aracı (SUV) olacağını duyurdu.

Firma ayrıca geçtiğimiz ay ABD’nin Georgia eyaletinde bir elektrikli araç ve batarya fabrikasının inşasına daha başlamıştı. Ekim ayında Suudi Arabistan’a 500 milyon dolar yatırım yaparak 50 bin kapasiteli daha küçük bir tesis kurulacağı da açıklanmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu