Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Xiaomi telefon satışlarında ilk sırada; ama Realme gümbür gümbür geliyor


Xiaomi telefon satışlarını dünyanın en büyük ikinci pazarında artırmaya devam ediyor. Ancak çok değil, muhtemelen birkaç çeyrek sonra Realme ile kıyasıya bir rekabete girişeceğe benziyor.

IDC Hindistan bu gün üçüncü çeyrek itibariyle ülkede satılan akıllı telefon sayısına açıklık getirdi. Raporda ilk beş içerisinde yer alan üreticilerin üç aylık dönem satışları ve geçen yılla kıyaslamaları yapılıyor.

Xiaomi telefon satışlarını artırırken, Realme rekor kırdı

Uzun yıllar Samsung’un bir numara olduğu ülkede Xiaomi son birkaç çeyrektir rakibini geçmeye başladı. Hatta öyle ki günbegün Samsung ile arayı da açıyor. Son verilere göre ülkedeki akıllı telefon satışları geçen yıl aynı döneme göre %9.8 artış göstermiş durumda.

Üçüncü çeyrekte 12.6 milyon telefon satan Xiaomi lider üretici konumunda. Geçen yıla göre satışları %8.5 oranında artıran Çinli üreticiyi Samsung takip ediyor. Galaxy A serisi ülkede Samsung’a hayat verse de geriden gelenler arayı epey kapatmış durumda. Üç aylık dönemde 8.8 milyon telefon satan Samsung geçen yıl aynı döneme göre %8.5’lik bir kayıp yaşıyor.

Üçüncü sırada yer ala Vivo bir önceki yıla kıyasla satışları %58.7 oranında artırırken, asıl rekor büyüme Realme cephesinden geldi. Geçen yıl aynı dönemde 1.3 milyon telefon satan şirket bu yıla gelindiğinde satışları 6.7 milyon adete yükseltti. Büyüme ise yaklaşık dört kat gerçekleşti. Muhtemelen 2020 yılında Realme ve Xiaomi arasında kıyasıya bir rekabete şahit olacağız.

Beşinci sıradaki OPPO ise alt markası Realme gibi satışlarını artırmayı başarıyor. 5.5 milyon telefon satan OPPO geçen yıla göre %92.3 gibi önemli bir büyüme kaydetti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu