Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Serisi İçin Yok Artık Dedirten İddia!

Endüstri kaynaklarından gelen bilgilere göre iPhone 14 serisi dahili depolama birimi olarak iPhone 13’ü ikiye katlayacak.

Bu yılki iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri, geçen yılki modellere kıyasla maksimum depolama kapasitelerini 512 GB’den 1 TB‘a yani iki katına çıkardı. Apple iddiaya göre iPhone 14 serisi ile maksimum depolama birimini bu defa 1TB’tan 2TB’a çıkarmaya hazırlanıyor.

Güvenilir bir Çin web sitesi olan My Drivers’a göre, iPhone 14 olarak adlandırılacağını varsaydığımız seride 2 TB’a kadar depolama alanı yer alabilir. Benzer yönde bir rapor da DigiTimes tarafından yayınlandı. İddiaya göre Apple’ın iPhone 14 için uygun maliyetli QLC (dört seviyeli hücre) NAND flash çözümleri yapmak üzere NAND flash yonga üreticileriyle birlikte çalışmalara başlamış durumda.

QLC Nand flaş bellek çözümleri, iPhone 13 serisinde kullanılan TLC depolama alanına göre yüzde 33 oranında geliştirilmiş bir bellek yoğunluğuna sahip. Bunun nedeni, TLC’nin hücre başına dört bite sahip olması ve bunun aynı form faktörü içinde daha fazla veriye çevrilmesidir. QLC çözümü, aynı zamanda kapasite birimi başına daha düşük maliyete sahip. Tabii 2TB depolama eğer kullanılırsa sadece Pro ve Pro Max modellere özgü olacak.

iPhone 14

Peki Apple sadece bir yıl sonra maksimum depolama birimini iki katına çıkarır mı? Dürüst olmak gerekirse 1TB bile iPhone standartlarında oldukça yeterli ve pek çok kullanıcı için fazlasıyla yeterli. 2TB’lık depolama birimi için görüşmeler  2022 modeli iPad Pro tabletler için olabilir.

Öte yandan Apple, gelecek yıl iPhone 14 ailesinde ciddi değişikliklere gidecek. İlk olarak iPhone’larla özdeşleşen çentik yerine ekran üzerinde merkeze konumlandırılan ön kamera tasarımına geçiş yapılacak. Bir diğer husus ise ana kamerada 48 megapiksel çözünürlüğünde geçiş yapılacağı. Apple ayrıca gelecek yıl mini model yerine daha büyük ekranlı ve maliyeti daha düşük iPhone 14 Max modelini düşünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu