GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Chrome Gizlilik Konusunda Vites Yükseltiyor

Google Chrome gizlilik konusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Chrome, Safari düzeyinde bir gizlilik sunabilir. İşte detaylar.

Google, kullanıcıların birçok seçeneği sıralamalarına yardımcı olmak için Chrome’un gizlilik ve güvenlik ayarlarına yönelik yeni bir adım adım rehberli tur sunduğunu duyurdu. Yeni kılavuza, bazı seçeneklerle ilgili ayrı bölümler eklenecek ve bunların her birinde, bir seçenek seçildiğinde ne olacağının açıklaması yer alacaktır. Ayrıca, geçmiş senkronizasyonunu etkinleştirmenin URL’leri Google hesabınıza kaydetmesi gibi “dikkate alınması gereken noktalar” hakkında tavsiyeler de olacak. Google Chrome gizlilik konusunda 100. sürümü ile vites yükseltecek gibi görünüyor.

Google Chrome 100 ile işler değişiyor

Google‘a göre, Gizlilik Kılavuzu önümüzdeki haftalarda 100 sürümündeki tüm Chrome masaüstü kullanıcılarına kademeli olarak dağıtılmaya başlayacak . Kılavuzu gözden geçirmek için tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç nokta menü işaretine tıklayın, Ayarlar’ı ve ardından Gizlilik ve Güvenlik’i seçin. Gizlilik Kılavuzu, bu bölümde görünecek. Eğer görünmüyorsa bir süre daha beklemeniz gerekecek.

Son birkaç yılda Google, kullanıcıların web sitesi başına gizlilik izinlerini kontrol etmesine izin vererek veya kullanıcıların hızlı bir şekilde kontrol etmek için doğrudan Çok Amaçlı Adres Çubuğu’ndan bir güvenlik kontrolü yapmasına izin vererek, kullanıcıların güvenlik ihlalleri, sızdırılmış giriş bilgileri ve diğer endişeleri için Chrome’daki gizlilik ayarlarına erişmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Google Chrome

Bu son değişiklik, tüketicilere internette nasıl gezinmek istedikleri konusunda bilinçli seçimler yapmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlıyor. Chrome Gizlilik Kılavuzu, Google Güvenlik Mühendisliği Merkezi (GSEC) tarafından geliştirilen, Chrome’daki bazı mevcut gizlilik ve güvenlik seçeneklerine yönelik adım adım bir turdur, böylece tek seferde sizin için doğru seçimleri yapabilir ve yönetebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu