GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Mars’ta Hayat Var mı? Elon Musk’ın Akrabaları Bulundu mu?


NASA ‘nın henüz yayınladığı Mars fotoğraflardan birinde beliren mağara kapısını andıran bir şekil sosyal medyada gündem oldu. Bir mağara kapısını andıran fotoğrafla ilgili teoriler de haliyle gecikmedi. Pek çok kişi bunun Mars’ta yaşamın olabileceğinin kanıtı olarak gösterirken, bilim insanları bu şeklin oluşmasında Kızıl Gezegen’de oluşan depremleri işaret ediyor.

NASA yayınladığı Mars Fotoğrafı Bir Kapıyı Anımsatıyor!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ajansı tarafından Mars’ta çekilmiş fotoğrafların arasında insan eliyle yapılmış gibi duran bir mağara kapısını andıran fotoğraf merak uyandırdı. Bu fotoğraflar Curiosity uzay aracındaki Mast Camera tarafından 7 Mayıs’ta çekildi. Fotoğraflardaki kayanın içine doğru kazılmış bir kapıya benzeyen yapı kısa sürede tüm dünyada gündem oldu. Fotoğraftaki yapının, doğal olarak oluşan bir oluşum olamayacak kadar simetrik görünmesi dikkat çekti.

Daily Telegraph gazetesine konuşan bir bilim insanı, görüntünün şaşırtıcı olmadığını Mars’taki depremler sonucu oluştuğunu ve görüntülerde görüldüğü gibi büyük olmadığını belirttiler. Bilim insanları kapı aralığının solundaki büyük yarığın bölgede sıklıkla meydana gelen kaya çatlama olayını gösterdiğini söylerken ön taraftaki kayanın da açıklıktan düştüğü belirtti.

Mars’tan benzer fotoğraflar yıllardan bu yana gelmekte. Tüm bu merak uyandıran görüntülerin gizemi Elon Musk’ın insanları Mars’a taşımaya başlamasıyla son bulacağa benziyor. Musk, geçtiğimiz aylarda bir röportajda SpaceX’in 10 yıl içinde insanları kızıl gezegen Mars’a indireceğini söyledi. Yolculuğun 278 milyar dolar değerindeki yeni nesil uzay aracı Starship ile yapılması hedefleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu