Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S23 Serisinde Sevindiren Gelişme! Elveda Exynos

Galaxy S serisinde Exynos çilesi sona eriyor. Samsung Galaxy S23 serisinin tamamında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci kullanılacak.

Dünya üzerinde Samsung Galaxy S23 serisini bekleyen herkesin dilediği gerçekleşti diyebiliriz. Ülkemiz kullanıcılarının yıllardan bu yanda ısrarla dile getirdiği bu istek hatırlarsanız geçen yıl gerçekleşti. Neydi bu? Galaxy S serisinde Exynos işlemcilerinden kurtulmak. Hatırlayalım Galaxy S22 serisi bu yıl Türkiye’ye Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle giriş yaptı.

Samsung Galaxy S23 Serisinde Exynos İşlemci Olmayacak

Galaxy S22 serisinde Qualcomm işlemcili versiyonlar daha fazla pazarlansa da, Avrupa başta olmak üzere hala birçok ülkede, telefon serisi Exynos işlemciyle çıkış yaptı. Neyse ki Galaxy S23 serisiyle bu çile bitiyor. Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe adlı hesaptan Galaxy S23 serisinin tamamında Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin kullanacağı aktarıldı. Kaynak bu açıklaması Qualcomm cephesinden yayınlanan belgelere dayandırıyor.

Galaxy S serisindeki Exynos işlemcileri yerin dibine soktuğumuzun farkındayız. Isınmalar, arayüz hataları, kamera çekim noktasında beklenenin verilememesi, daha kötü pil performansı… Exynos işlemcilerin eksileri saymakla bitmek.

Galaxy S23 serisinin tamamına güç verecek Snapdragon 8 Gen 2, 15 Kasım tarihinde tanıtılacak. Telefonların tanıtımı içinse şubat ayına kadar bekleyebiliriz. Yakın zamanlı bir rapora göre Galaxy S23 serisi şubat ayının ilk haftasında tanıtılacak. Telefonlar için satış süreci ise 17 Şubat’ta başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu