Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Şarj Cihazını Ucuz Telefonların Kutusından Bile Çıkarıyor


Samsung üst segment modellerde kutudan şarj cihazını zaten çıkardı. Şarj cihazı artık giriş ve orta segment modellerde de olmayacak.

2022 yılında Apple’ın kutudan şarj cihazını çıkarmasıyla alay eden Samsung çok geçmeden bu defa kendisi amiral gemisi telefonların kutusundan adaptörü çıkardı. Samsung son iki yıldır katlanabilir telefonlar, FE serisi ve Galaxy S serisi telefonların kutusunda artık bir adaptöre yer vermiyor. Bunun yankıları sürerken Samsung’un şimdide de uygun fiyatlı Galaxy A serisi telefonlar için benzer bir hamle geliştirdiğini görüyoruz.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre Avrupa’daki mobil perakendeciler yeni nesil giriş seviyesi Samsung telefonlarının kutuda bir adaptörle birlikte gönderilmeyeceğini onaylıyor. Bu giriş seviyesi telefonlar arasında Galaxy A13 ve Galaxy A23 yer alıyor. Yine Galaxy M23 ve Galaxy M33’ün de kısa üre içerisinde resmi olarak duyurulması bekleniyor ve muhtemelen bu telefonların kutularında da şarj cihazı olmayacak.

Galaxy A13 and Galaxy A23

Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Ancak Samsung’un bu noktada maliyetleri düşürmek adına kutudan şarj cihazını her segmentte çıkarmak istediğinden şüphemiz yok. Kullanıcılar bu durum karşısında rahatsızlıklarını dile getirse de, cihaz satın alımlarını çok da etkileyen bir durum değil.

Samsung ilginç bir şekilde hem giriş hem de amiral gemisi segmenttinde aynı şarj hızını kullanmakta. Örneğin geçtiğimiz gün tanıtılan Galaxy A13 ile Galaxy S22 25 watt hızlı şarj desteğiyle geliyor. Amiral gemisi telefonlarda Türkiye’de 349 TL’den satılan 25 watt’lık bir adaptör almak devede kulak kalmakta. Fakat 3-4 bin seviyesi bir telefonun yanında bir de şarj cihazı parası vermek ne kadar stratejik bir hamle gelin buna siz karar verin. Böyle giderse yakında insanlar şarjını kolu komşudan almaya başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu