Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi önümüzdeki yıl fırtına gibi esecek

Xiaomi’nin 2021 yılında üreteceği teknolojik ürünler ile fırtına gibi eseceği söyleniyor. Xiaomi önümüzdeki yıl rakip tanımayabilir.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon endüstrisi son birkaç yılda hızla gelişti. Özellikle son iki yıl bu süreçte çok önemliydi. Akıllı telefon sektöründe hemen hemen her alanında gelişmeler gördük. Tasarım, ekran, kamera, pil ve hatta batarya kapasitesi önemli gelişmeler kaydedildi. Bu gelişmelerin çoğunun Apple’dan değil Çin’den gelmesi herkesi şaşırtmıştı. Şimdi ise Xiaomi bu gelişmelere yenilerini eklemek için kolları sıvadı.

Sızıntıları ile ünlü DigitalChatStation; Xiaomi’nin önümüzdeki yıl birden fazla yeni teknolojiyi toplu olarak üreteceği ve sunacağını açıkladı. Bu teknolojiler arasında; ekran üstü kamera teknolojisi, 200W hızlı şarj teknolojisi, katlanabilir akıllı telefonlar ve 2K ekranlı akıllı telefonlar yer alacak.

Tüm bu teknolojiler arasında yer alan 2K teknolojisi hiç de yeni değil. 2K ekranlı bir çok akıllı telefon var. Bu telefonlardan bazıları 2016 yılına kadar uzanıyor. Çinli teknoloji devi de bu alana geç de olsa el atacak gibi görünüyor.

Xiaomi

Çinli üretici, patenti olmasına rağmen ilk katlanabilir telefonunu henüz piyasaya sürmedi. Muhtemelen 2021 yılında katlanabilir telefon işine de girecek. Özellikle ekran üstü kamera teknolojisi 2021 yılının öne çıkan teknolojileri arasında yer alacak. Bu sayede çentik kavramı hayatımızdan çıkabilir.

Xiaomi’nin 2021 yılında Apple ve Huawei gibi bir ekosistem oluşturmasını bekliyoruz. Özellikle cihazlar arasındaki etkileşimin artık belirli bir seviyeye gelmesine kesin gözüyle bakıyoruz. Eğer önümüzdeki yıl COVID-19 gibi bir salgın ile karşılaşmazsak, Xiaomi’nin tüm bu yeni teknolojilerini hızlı bir şekilde göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu