Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Lei Jun, MIUI 11 için müjdeyi verdi! Reklamlar…

Geliştirme süreci devam eden ve büyük olasılıkla yaz döneminde ilk dağıtımı gerçekleşecek MIUI 11 için Xiaomi yönetiminden sevindirici açıklamalar gelmeye devam ediyor. MIUI’nin ürün yöneticisi ve tasarım direktörü Liu Ming geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada yeni MIUI sürümünde sistemin baştan aşağı yenileceğinin müjdesini verdi.

Bunun yanında ikonlar değişecek, ultra güç tasarruf modunı göreceğiz, durum çubuğu optimize edebilecek ve paylaşılan ekran görüntüleri otomatik silinecek.

MIUI 11 sürümünde daha az reklam göreceğiz

MIUI 11 sürümüne ilişkin bu defa Şirketin CEO’su Lei Jun’dan çok önemli bir açıklama geldi. Jun,  MIUI sürümünde kilit bir konu olan reklamları ele aldı. Malumunuz reklamlar Xiaomi için çok önemli hatta kârın büyük bölümü reklamlardan geliyor. Geçen yıl reklamlardan elde edilen kâr 16 milyar yuan / 2.1 milyar €. Tabii kullanıcı açısından değerlendirirsek pek çok kişinin bu reklamlardan rahatsız olduğu ortada. Öyle ki bazı reklamlar uygunsuz ve oyun esnasında bile çıkabiliyor.

Peki MIUI’nun yeni sürümünde reklamlar için ne düşünülüyor? Şirket CEO’su Weibo hesabı aracılığıyla yaptığı bilgilendirmede kullanıcılardan gelen şikayetleri dikkate aldıklarını, uygunsuz ve müdahaleci reklamların kaldırılacağını açıkladı. Ancak CEO tüm reklamların tamamen kaldırılacağından söz etmedi.

Xiaomi’nin telefon satışlarından elde ettiği kâr %1 seviyelerinde gezerken reklamları tamamen kaldırması pek akla yatkın görünmüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu