Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeGündemMobirollerPOCORedmiXiaomi

Xiaomi Desteğini Çektiği Modelleri Açıkladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, resmi olarak desteğini çektiği modelleri açıkladı. Firma artık eski modellerine güncelleme desteği sunmayacak.

Firmalar doğal olarak yeni cihazlarına odaklanmak ve mevcuttaki cihazlarına destek sunabilmek için artık eski olan modellerinden desteğini çekiyor. Buna Xiaomi de dahil oldu. Xiaomi, Destek Sonu (EOS) döngüsüne ulaşan telefonların listesini güncelledi. Bu liste dört model içeriyor. Resmi olarak desteği çekilen telefonlar arasında Redmi 8, Redmi 8A, Redmi K30 5G ve Poco X2 yer alıyor.

Yazılım güncellemeleri artık bu modeller için yayınlanmayacak. Ayrıca bu destek çekme olayı hem bazı deliklerin yamaları hem de Android güvenlik güncellemeleri için geçerli olacak. Aslında, telefonu EOS veritabanına dahil etmek, telefon yazılım açısından daha az güvenli hale geldiğinden, kullanıcıların yükseltmeyi düşünmeleri için bir öneridir.

Redmi 8A Eylül 2019’da, Redmi 8 ise aynı yılın Ekim ayında piyasaya sürüldü. Her ikisi de Android 9.0 Pie ile. Eski amiral gemisi Redmi K30 5G, Ocak 2020’de Android 10 önceden yüklenmiş olarak satışa sunuldu. Poco X2 bu modellerin en yenisi konumunda. POCO X2 Şubat 2020’de Android 10 ile kutusundan çıkmıştı.

3 yıl içerisinde giriş segmenti telefonlardan destek çekmek oldukça mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Çinli firma bu sayede kendine daha fazla kaynak yaratabilecek ve yeni modellerine odaklanabilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu