Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Arc Alchemist Grafik Kartları Yeni Sızıntıları ile Cezbediyor

Ekran kartı sektörüne yeni atılım yapacak olan şirket, Intel Arc Alchemist kartlarına ait yeni görüntüler ile gündemde. İşte detaylar.

Intel, bu yıl itibariyle AMD ve NVIDIA’nın baş oyuncuları olan yüksek performanslı ekran kartı sektörüne giriş yapacağını açıklamıştı. Ekran kartlarını son hızla geliştirmeye devam eden şirket ve yeni Intel Arc Alchemist ekran kartları sızıntıları ile gündeme çıkıyor.

Üst Düzey ve Giriş Seviyesi Düzeyinde Intel Arc Alchemist Ekran Kartlarına ait Görüntüler Sızdırıldı

Ekran kartına ait PCB görüntülerine daha önce ulaşmıştık. Ancak bu hafta itibariyle kartın tasarımını ayrıntılı olarak gösteren yeni renderler ortaya çıktı. Xe-HPG işlemcisine sahip olacak Arc ekran kartına ait giriş ve üst seviye düzeyindeki tasarımları oldukça ilgi çekiyor.

Intel Arc

Giriş seviyesi Intel Arc ekran kartının tasarımında kompakt bir modelleme görüyoruz. Bu ekran kartının MSI AERO ITX tasarımına çok benzer olmasıyla kartın boyut açısından kullanışlı olabileceğini belirtebiliriz.

Intel Arc

Üst düzey modele baktığımızda ise daha büyük bir tasarım ile bu ekran kartından daha fazla güç geleceğini anlıyoruz. Üst düzey modelde 8+6 pin konfigürasyon kullanılıyor ve maksimum 300W güç çekimi yapacak.

Intel’in bu ekran kartlarına güç verecek olan Xe-HPG işlemcisi AMD ve NVIDIA’nın grafik kartı çekirdeklerine büyük rakip olacak ve yüksek performanslar getirecek. Şirketin yeni ekran kartı serisine ait yeni gelişmeler çıktıkça sizlere aktaracağız. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu