Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO VOOC Hızlı Şarj Teknolojisi ile Prizleri Yakacak


Çin’in önde gelen isimlerinden olan OPPO VOOC hızlı şarj teknolojisi ile karşımıza çıktı. Yeni nesil bu teknoloji ile prizler alev alacak.

OPPO, telefonlarında bildiğiniz gibi VOOC adını verdiği hızlı şarj teknolojisini uzun zamandır kullanıyor. Çinli firma şimdi bu teknolojiyi geliştirerek karşımıza çıktı. Yeni nesil OPPO VOOC hızlı şarj teknolojisi sayesinde telefonlar artık daha hızlı şarj olmanın yanında batarya sağlığını da koruyacak. Yani hızlı şarj olayı daha uzun ömürlü olacak diyebiliriz. Peki, OPPO’nun yeni teknolojisinde neler yer alıyor?

Yeni nesil OPPO VOOC hızlı şarj neler sunuyor?

Düşük empedanslı sigorta adı verilen yenilik ile hızlı şarj teknolojisinin beş katlı güvenlik koruma sisteminde bulunan sigorta, elektrik akımının aşırı yüklenmesi ya da farklı bir anormallik durumunda anında devreye giriyor. Ayrıca fiziksel olarak elektrik kaynağına yalıtım sağlayarak pili koruyor. Daha düşük dahili dirence ve geliştirilmiş performansa sahip yükseltilmiş sigorta tasarımı, şarj sistemi güvenliğinin daha da artırılmasına yardımcı oluyor.

Alyum Nitrür Anahtarları adı verilen özelliği kullanan OPPO, bir ilke imza atıyor Bu anahtarlar, daha küçük bir alan üzerinde geleneksel silikon MOSFET anahtarlarla aynı işlevselliği elde ediyor ve empedans değerinin düşüp artmasından dolayı kaynaklanan sorunları bertaraf ediyor.

Seri iki hücreli pil tasarımı, elektrik akımını düşürüp ısı üretimini azaltırken aynı gücün sağlanmasına imkan tanıyor. Dahili seri iki hücreli tasarım, ikili pil hücrelerini aynı yapıda birleştirerek bu konsepti bir adım daha ileri taşıyor. Bu teknoloji sayesinde batarya kapasitesinde yüzde 5’lik artışın sağlanacağı söyleniyor.

OPPO VOOC hızlı şarj

Şimdi gelelim en dikkat çeken teknoloji olan Pil Güvenliği Algılama Çipi’ne. Bu çip sayesinde Voltaj düşüşünün pildeki hasardan kaynaklandığı tespit edilebiliyor. Bu tespit sonrası kullanıcıya uyarı mesajı gösteriliyor ve şarj güvenlik gereği otomatik olarak kesiliyor.

65W SuperVOOC teknolojisini de geliştiren Çinli firma 1.500 şarj döngüsünde bile pil kapasitesini yüzde 80’de tutmayı başardığını belirtiyor. Bu sayede hızlı şarj sonrası batarya yıpranmalarının da önüne geçilmiş olunacak. Yüzde 20 oranında şarjı hızlandırdığını belirten OPPO, 4.500 mAh kapasiteli bataryayı yüzde 0’dan yüzde 100’e sadece 30 dakika içerisinde güvenli bir şekilde şarj edebiliyor.

OPPO’nun yakında tanıtılacak olan telefonlarında yer alacak olan yeni nesil şarj teknolojisi, güvenliği artırdığı gibi hızlı şarj performansını da önemli ölçüde artırarak kullanıcıların yüzünü güldüreceek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu