Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Olympus ile mi Anlaşıyor? Sana Olympus mu Kaldı be Reis?

Bugün gelen bilgilere göre Güney Koreli üretici Samsung Olympus markası ile güçlerini birleştiriyor. Peki bu çalışma ne için?

Akıllı telefon pazarında markaların büyük fotoğraf markaları ile çalışması 2000’li yıllara dayanır. Zira bu işi ilk başlatan üretici Nokia’dır. Nokia uzun yıllar Carl Zeiss ile çalışarak mobil fotoğrafçılık tarafında büyük adımlar atmayı başarmıştır. Bugün ise Zeiss markası ile Vivo çalışıyor. Daha sonra 2016 yılında pazara sunulan Huawei P9 serisinde Çinli üretici, Leica ile çalışmaya başladığını duyurdu. Sektörün gerçekten de imrenilen markalarından birisidir Leica. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Vivo Zeiss ve OnePlus markası da Hasselblad gibi güçlü markalar ile çalışmaya başladılar. Bugün ise Samsung Olympus ile çalışacak söylentileri ortaya çıkmaya başladı.

Olymupus markasına baktığımızda 12 Ekim 1919 yılında ilk kuruluşun gerçekleştiğini görüyoruz. 1919 Yılında Japonya’da faaliyet göstermeye başlayan ve hem optik lens hem de mikroskop üreten Olympus 1936 yılında ise kamera ve fotoğraf makinesi üretmeye başlamıştır. Ülkemizde markanın bilinilirliği ise oldukça düşüktür. Samsung’un Olympus gibi tecrübeli bir marka ile çalışması iyi olsa da; popüler değildir.

Samsung Olympus Ortaklığı Bize Ne Sunacak?

Gelen bilgilere göre Samsung kamera tarafında önümüzdeki yıl hiç olmadığı kadar iddialı bir şekilde karşımıza çıkacak. Zira bugün Xiaomi Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra modellerinde kullanılan dünyanın en büyük kamera sensörü GN2 Samsung tarafından üretilmektedir ve Güney Koreli üretici Olympus’un da desteğini alarak Galaxy S22 serisinde kamera tarafında başka bir seviyeye işi çıkartacak gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu