GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

“Virüsten koruma yazılımının babası” John McAfee tutuklandı!!!

Akıllı telefonlarımızın, tabletlerimizin ve bilgisayarlamızın Antivürüs görevini üstlenen John McAfee, vergi kaçakçılığından göz altına alındı…

Günümüz teknolojisinde de adını sıkça duyduğumuz McAfee, bugün bomba gibi bir haberle gündeme düştü. Akıllı cihazlarımızın Antivirüs görevini üstlenen bu yazılımın kurucusu ve sahibi olan John McAfee, ABD’de kaçırdığı vergiler yüzünden göz altına alındı. Savcıların raporuna göre McAfee, ABD‘de vergilerini uzun süredir beyan etmiyor. Sadece bu kadarıyla da kalmıyor. Aynı zamanda başkaları adına gayrimenkul, araba ve yat alarak gizli işler de yürütüyor.

İspanyol polisinin raporuna göre McAfee, 3 Ekim tarihinde  İstanbul’a seyahat etmeye çalışırken Barselona Havalimanı’nda tutuklandı. Daha sonra ise ABD Hükümeti, McAfee‘nin İspanya’da tutulduğunu ve yakın zamanda da ülkesine iadesinin yapılacağına dair bir açıklama yaptı.

McAfee

ABD savcılarına göre McAfee; dijital kripto para birimini tanıtarak, konuşmalar, danışmanlık çalışmaları ve belgesel telif hakları satarak milyonlarca dolar gelir elde etti. Ancak bunun hiçbir zaman vergi beyanını yapmadı. Dahası elde ettiği tüm gelirleri de başkasının üzerine gösterdi ve vergi kaçırdı.

Şu anda büyük bir suçlama ile göz altında tutulan John McAfee’nin, eğer işlediği hata resmi evraklarla tespit edilirse,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı iddia ediliyor. Ancak sadece vergi beyan etmeme suçu ile yargılanırsa bu süre 1 yıla kadar düşebilir. Bakalım ABD Hükümeti bu durumu nasıl sonuçlandıracak? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu