GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemSamsung

Yılın İlk Çeyreğinde Samsung Kârı Düştü

2023’ün 1. çeyreğinde kazanç raporunda Samsung kârı ciddi düştü. Bu düşüşün mimarı çip bölümü olduğu söyleniyor.

CNBC’den alınan bilgiye göre Samsung kârı 2023 yılının ilk çeyreğinde ciddi düşüş yaşadı. Öyle ki bu düşüş 2009’dan beri en düşük seviyede.

Dünyada artan enflasyonla telefon sektörü zor zamanlar geçiriyor. Talep azaldığı için firmaların kazançları düşüyor. Pandeminin zirvesinde bellek satışları patlamıştı. Teknoloji devi olası bir bellek kıtlığı yaşamamak için çip stokladı. Satışlar düştü ve Samsung‘da bu düşüşten nasibini almış görünüyor. Firma bu ayın başında dünyayı 2023 yılı ilk çeyreğince gelirlerinin düşeceği konusunda uyarmıştı. Yayımlanan raporda yaklaşık %95’lik bir düşüş gerçekleşti.

Firma gelirinin bu denli düşmesinin suçlusu çip bölümü olarak görüyor. Firmanın ürün yelpazesi çok geniş olsa da asıl üretimi çip ve ekran üretimidir.

Şirket 2022 yılı ilk çeyreğinde 10,7 milyar $ kâr elde etti. Bu gelir bu yılın ilk çeyreğinde 478.55 milyon $ ‘a düştü. Samsung’un en büyük işi olan bellek yongalarının fiyatları düşmeye devam ederken, talep zayıf kalmaya devam ediyor. Akıllı telefon gelirinin %22 arttığını ifade ediyor. Teknoloji devi bu satışın kazancı artmasında rol oynamadığı görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu