Akıllı TelefonBilgisayarGenelGüncel Teknoloji HaberleriIntelMediaTekMobiroller

MediaTek ve Intel ortaklığı! Her şey 5G için mi?

Mobil işlemci üreticisi MediaTek, Intel ile büyük bir ortaklıklığa gittiğini resmen duyurdu. Ortaklık, her iki şirketin de dizüstü bilgisayarlarda 5G desteği sağlamak için birlikte çalışmasını temel alıyor. MediaTek’in 5G modem  geliştirmekte olduğunu daha önceden hatırlıyoruz. MediaTek ve Intel ortaklığının detaylarına bakalım.

İşlemci üretiminde lider markalardan biri olan Intel, MediaTek’in 5G teknolojisi uzmanlığından destek alarak yeni işlemcilerinde farklı bağlantı hızlarına erişebilecek.

MediaTek ve Intel ortaklığında 5G destekli bilgisayarlar

Kullanıcılar bilgisayarlarında daha hızlı bir şekilde çevrimiçi oyun oynayabilecek. MediaTek Başkanı Joe Chen, ortaklığın her iki firmanın da avantajına olacağını belirterek, gelecek için heyecan uyandıran ağ teknolojilerini işaret etti.

Bilgisayar üretim devleri Dell ve HP, bu yeni ortaklık kapsamında ürünleri piyasaya sürecek ilk üreticiler olacak. Şirketin 5G teknolojisinin 2021’in başlarında Windows dizüstü bilgisayarlarda kullanılmasını beklemekteyiz.

Windows dizüstü bilgisayarlar için 5G modem üretimini her ne kadar MediaTek gerçekleştirecek olsa da, işlemci tasarımı ve diğer bazı optimizasyonlarda Intel söz sahibi olacak.

5G destekli işlemcinin akıllı telefonlar için de duyurulması bekleniyor. Ancak bazı detaylar Intel destekli dizüstü bilgisayarların Helio M70 5G modemiyle gelebileceğini işaret ediyor.

Mayıs ayında tanıtılan mobil işlemcinin yoğun işlem gücü gerektiren uygulama, program ve oyunlarda nasıl bir performans sergileyebileceği de oldukça düşündürücü.

Kesinlik kazanması halinde bilgisayar üreticilerinden gelecek karar tüm her şeyi netleştirecektir. MediaTek’in ilerleyen günlerde bu inovasyonu destekler nitelikte yeni ağ bağlantıları ile gelmesi, hem mobil hem de bilgisayar kulvarına yeni bir soluk getirecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu