Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriPlayStationTeknoloji

Oyun fiyatları artıyor! Danaya girer gibi oyun almak için 5-6 kişi birleşecek!

God of War’un baş yapımcısı olan Cory Balrog, oyun fiyatları hakkında herkesi üzen açıklamayı yaptı. Türkiye’de çok yakında oyun oynayamayacağız!

Amerika ve Avrupa’da AAA oyun fiyatları 59.99 dolar/euro seviyelerinde geziyordu. Oyun geliştiricileri artık oyunların yapım sürelerinin uzadığı ve maliyetlerinin arttığını defalarca dile getirmişti. Bazı firmalar ise mikro ödemeler ile bu zararlarını fazlasıyla oyunculardan çıkarmayı başarmıştı. Ancak bu gelişmelere rağmen oyun fiyatlarında bir artış yaşanmamıştı. Şimdi ise sizlere çok üzücü bir haberimiz var.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde NBA 2K21‘in tanıtımı gerçekleşti. NBA 2K21’in PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri 59.99 dolar, PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatının ise 69.99 dolar olacağı açıklanmıştı. Bu durumun sadece Take Two oyunlarına has olacağı düşünülüyordu. Ancak bugün God of War‘un baş yapımcısı olan Cory Balrog, Twitter’dan yaptığı açıklama ile özellikle Türkiye’deki oyuncuları yasa boğdu diyebiliriz.

Cory Balrog, oyun fiyatlarının artması gerektiğine inandığını açıkladı. Mikro ödemeler yerine oyun fiyatlarını artırırsak firmaların nefes alacağını ima eden Balrog, bu açıklaması ile PlayStation 5 oyunları hakkında da ipucu vermiş oldu. Muhtemelen artık PlayStation 5 için çıkan tüm özel oyunların fiyatları 69.99 dolar olacak. Ancak bu fiyat artışının ardından oyunların Deluxe sürümlerinin kalkması bekleniyor. Eğer Deluxe mantığı devam eder ve 2-3 oyun içi kıyafet ve tema içeren sürümler satılırsa, muhtemelen onların fiyatı 79.99 dolara kadar çıkacak.

Türkiye’de malum kurlar ve pazarlama stratejilerindeki hatalardan dolayı konsol oyun fiyatları 499 TL‘ye kadar çıkmıştı. 59.99 doların 499 TL olduğu ülkemizde 69.99 doların 900 TL’ye kadar yaklaşmasını bekliyoruz. Maalesef bu durum çok kısa süre içerisinde gerçekleşecek ve 2021’de artık oyun almak için 5-6 arkadaş toplanıp danaya girer gibi oyun alacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu