Android GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 10 ne zaman çıkacak? Tarih açıklandı

Merakla beklenen Android 10 ne zaman çıkacak sorusunun cevabı bugün ortaya çıktı. Önce hangi telefonlar mı alacak? İşte tam liste…

Akıllı telefon pazarında bildiğiniz üzere iki işletim sistemi kalmış durumda. Android ve iOS. Son dönemde Huawei HarmonyOS işletim sistemini duyurmuş olsa da bu işletim sistemi bir gün mobil için de kullanılabilecekken bir gün mobil için kullanılamıyor. HarmonyOS işletim sisteminin geleceği belirsizliğini korurken Android 10 ne zaman çıkacak sorusunun cevabı de bugün resmen belli oldu.

Bugün Google tarafından yapılan açıklamaya göre Pixel telefonlar 3 Eylül tarihi itibariyle Android 10 işletim sistemini telefonlarına indirebilecekler. Peki hangi telefonlara bu güncelleme gelecek?

Pixel 3a
Pixel 3a

Android 10 güncellemesi alacak telefonlar

Android 10 güncellemesi sırasıyla Pixel 3, Pixel 3XL, Pixel 3a, 3a XL, daha eski Pixel 2/2 XL modelleri ile birlikte ilk nesil Pixel telefonların da bu güncellemeyi alması bekleniyor. Google daha önceden ilk nesil Pixel telefonların bu güncellemeyi alamayacaklarını söylemişti ama sonradan bu karardan vazgeçti ve bugün de ilk nesil Pixel telefonların Android 10 güncellemesini alacağını net bir şekilde öğreniyoruz.

Diğer üreticilerin Android 10 güncellemesini ne zaman ve hangi telefonlara vereceğini bilemiyoruz ama Samsung ilk güncellemeyi Galaxy Note 10 serisi için vereceğini açıklamıştı. Şimdi bakalım Huawei yeni nesil amiral gemisi Mate 30 Pro’ya bu güncellemeyi ne zaman verecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu