AndroidGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikTeknoloji

McAfee, paranızı çalan sahte Android uygulamaları buldu!!

Google Play Store‘dan uygulama indirirken ve yüklerken telefonunuz ne kadar güvenli? Google, kötü amaçlı veya sahte uygulamaların Play Store’dan kaldırıldığını açıkladıktan sonra ne kadar iyi bir iş başardı? Öyle görünüyor ki, McAfee‘nin Araştırma ekibi kısa süre önce izinsiz olarak ücretli hizmetlere kaydolmak üzere yeniden tasarlanmış 15 uygulamayı keşfettiği açıklandı. Bu 15 uygulama arasında Qrcode Scanner, Cut Ringtones 2018 ve Despacito Ringtone gibi oldukça popüler uygulamalar var.

McAfee Carlos Castillo’ya göre;

“Abonelik, öncelikli numaralara SMS mesajı göndermeyi gerektirmeyen WAP faturalandırma yoluyla çalışır. Bunun yerine, yalnızca belirli bir web sitesine erişmek için kullanıcıların mobil şebekeyi kullanmasını ve abonelik işlemini başlatmak için otomatik olarak bir düğmeyi tıklatmasını gerektirecek şekilde çalışır.”

McAfee
McAfee

Sahte yükleyici olan Sonvpay , push bildirimleri yoluyla uygulama içi premium hizmetlere abone olarak çalışıyor ve hatta zaman zaman otomatik olarak premium hizmetlere abone olacak bir “güncelleme” olarak kendini gösteriyor. Kullanıcı, kötü amaçlı uygulama yüklendikten ve anlaşmayı kabul ettikten sonra bunu öğrenirse, mobil operatör faturasında da ücret alınmaya devam edebilir . Ne yazık ki, kurban sadece kendi faturasını aldıktan sonra öğrenir ve ödenen hizmeti devre dışı bırakmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Her zaman olduğu gibi, ne yüklediğinize dikkat edin!!

Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro için GPU Turbo güncellemesi başladı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu