Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4 Hakkında Bilinmeyen Kalmadı, İşte Tüm Özellikleri


Tanıtımına saatler kala Xiaomi Mi Mix 4 hakkında neredeyse bilinmeyen bir detay kaldı. Mi Mix 4 detaylı özellikleriyle karşınızda…

Gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle bu yıla damga vuracak telefonlar arasında gösterilen Xiaomi Mi Mix 4 için 10 Ağustos tarihinde Çin’de bir etkinlik düzenlenecek. Şu ana kadar birçok görüntüsü sızdırılan telefonun tanıtımına saatler kala bu defa teknik özellikleri detaylı bir şekilde listelendi. Lafı daha fazla uzatmadan heyecanla beklenen telefonun tüm özelliklerine göz atalım.

Mi Mix 4’te 6.7 inç büyüklüğünde 2340 x 1080 piksel çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip kavisli OLED ekran yer alacak. Telefonun işlemci biriminde beklendiği gibi Qualcomm’un en güncel tepe işlemcisi olan Snapdragon 888 Plus’ı göreceğiz.

Üst segment telefonda bellek ve depolama biriminde en güncel teknolojiler olan LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 standartları kullanılacak. Telefonun bellek seçenekleri arasında 12GB RAM + 256GB’lık model kısa süre önce Geekbench kriter testinde karşımıza çıktı.

Mi Mix 4’ün en sıra dışı özelliği kuşkusuz ekran altı kamera teknolojisi olacak. İlk kez bir Xiaomi telefonda kullanılacak bu teknoloji aralık ayında tanıtılacak Mi 12 ile birlikte daha geniş kitlelerce kullanılacak. Arka bölümde üç sensör olacak. Ana kamerada 108 megapiksellik bir kameranın yer alması beklenirken, diğer kameralardan biri periskop lens olacak. Öte yandan Mi Mix 4’ün 100 kata kadar dijital yakınlaştırma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Mi Mix serisi yeni telefon kutudan Android 11 tabanlı MIUI 12.5 kullanıcı arayüzü ile çıkacak. 4.500 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyacak telefonda 120 watt kablolu ve 50 watt kablosuz hızlı şarj desteği olacak. Son dönem Xiaomi telefonlarda olduğu gibi Mi Mix4’te de IP68 sertifikası olacak.

Saatler sonra Mi Mix 4 ile ilgili tüm bilgiler resmen açıklanmış olacak. Özellikle telefonun fiyatı merak uyandırıyor. Yine Mi Mix 4’ün Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı da merak edilen noktalardan biri.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu