Güncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

Amazon Üretken Yapay Zeka İçin Milyarlar Harcıyor!

Amazon üretken yapay zeka modeli Claude'un arkasındaki firmaya 4 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.


Yapay zekanın hız kazandığı bir dönemden geçiyoruz. Firmaların bu alandaki yatırımları giderek artıyor. Dünyanın en değerli şirketleri arasında olan Amazon üretken yapay zeka modeli Claude’un arkasındaki firma olan Anthropic’e 4 milyar dolarlık yatırım yapacak. Amazon’un Anthropic ile ortaklığı, perakendecinin ve bulut bilişim firmasının Amazon’un bulut bilişim bölümüne temel bir yapay zeka platformunu entegre etmesine olanak tanıyacak. Bu ortaklıkla birlikte Amazon’un çiplerinin Anthropic tarafından gelecekteki modelleri geliştirmek için de kullanılacağı bir anlaşmanın parçası olarak birlikte çalışmasına olanak tanıyacak.

Amazon Yapay Zeka Alanına Yatırım Yapmaktan Korkmuyor!

Geleceğe yön verecek sektör olan yapay zeka için Amazon kolları ciddi ciddi sıvamış durumda. Yapay zeka dünyasının en yeni ve en heyecan verici yıldızı olan Claude, yapay zeka teknolojisinin geleceğini belirlemek adına yenilikçi bir duruş sergiliyor. Çok çeşitli karmaşık problemleri çözebilme yeteneği ile birlikte kullanıcılara özgün bir deneyim sunmayı amaçlayan Claude, kendine özgü bir algoritma setine sahip ve algoritma tasarımında ve veri analizinde öncü bir rol üstleniyor.

Bu anlaşma sayesinde Anthropic, yazılımı için istikrarlı bir sipariş akışına sahip olacak; Claude, Amazon’un AWS müşterilerinin ve geliştiricilerinin, özelleştirilmiş varyantlar geliştirmek için Anthropic’in yapay zekasını temel bir katman olarak kullanmalarına olanak tanıyacak.

.Ayrıca Anlaşma kapsamında, Amazon’un çalışanları ve bulut bilişim müşterileri, Anthropic’in teknolojisine erken erişim hakkı kazanacaklar ve bu teknolojiyi kendi işlerinde kullanabilecekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu