Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei yeni nesil işletim sistemini ne zaman tanıtacak?

Huawei ile ilgili haberler birçok kişi için sıkıcı olmaya başlamış olabilir ama hem ülkemizde hem de global pazarda oldukça fazla Huawei kullanıcısı var ve bu kişiler ciddi anlamda Huawei‘nin ne yapacağını merak ediyor. Bugüne kadar gördüğümüz Huawei‘nin kendi teknolojilerini övmesi ve bu yasaklar ile birlikte Amerikan halkının cezalandırıldığının söylenmesi üzerine kurulu. Huawei geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile 2018 yılından beri yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını resmen açıkladı ve bu duruma hazırlandığının da altını çizdi. HongMeng kod adıyla ortaya çıkan bu işletim sistemi Ark OS adıyla hayat buldu ve Huawei Ark OS işletim sisteminin geleceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei HongMeng
Huawei HongMeng

Huawei Ark OS Haziran ayında geliyor mu?

Ortaya çıkan ilk bilgiler Huawei’nin Ark OS adındaki işletim sistemini Haziran ayında tanıtacağı yönündeydi ama bugün yapılan son açıklamalar Ark OS işletim sisteminin yıl sonunda hazır olacağını söylüyor. Huawei ARM mimarisine sahip son işlemcilerinin üretimine başladı. Kirin 985 ve orta segment için Kirin 720 ile en az 2 yıllık döngüyü atlatabileceğine inanan Huawei‘nin yeni nesil işletim sistemi Google Play Store‘da bulunan tüm uygulamaları da çalıştıracak deniyor.

Bu da aslında Ark OS işletim sisteminin API‘lerinin Google‘dan alınmış olabileceğinin bir göstergesi. Böyle bir durum varsa yasal tarafta bir sıkıntı yaşanılır mı bunu da bilemiyoruz ama ortada bir geçek var ki o da Huawei‘nin Amerika ile gemileri yaktığıdır.

Huawei Ark OS
Huawei Ark OS

Huawei parayı 5G’den kazanacak!

Bu süreç nasıl atlatılacak bilemiyoruz ama Huawei‘nin kasasında Ar-Ge için harcayacağı da ciddi bir para bulunuyor. Ayrıca ülkemiz gibi birçok ülke de halen Huawei alt yapısını kullanacak ve 5G yapılanmalarından Huawei ciddi cirolar karlar yapacak.

Bu yaşanan sürece her yönden bakmaya çalışıyoruz ve size her iki taraftan da olayın nasıl göründüğünü aktarmaya çalışıyoruz. Huawei bu açıklamaları kendi ekosisetmini dinamik tutmak için yapıyor ama zaman ilerliyor ve çember daralıyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu