Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro Max DxOMark Ekran Puanıyla Karşımızda

Apple’ın şu an için en güçlü özelliklere sahip telefonu iPhone 12 Pro Max, ekran performansıyla DxOMark ekibi tarafından değerlendirildi.

Akıllı telefonlarımızın çeşitli donanım testlerini gerçekleştiren DxOMark ekibi, Apple’ın en iddialı telefonunu ekran testlerinden geçirerek derecelendirdi. Üstün özellikleri ve şık tasarımıyla göze hitap eden iPhone 12 Pro Max, DxOMark’ın gerçekleştirdiği ekran testlerinden toplam 88 puan aldı. Hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcılar, iPhone 12 serisinin yeşil ekran sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtmişti. Hatta kimisinin de sarı ekran şikayetlerinde bulunduğunu görmüştük. İşte tüm bu sorunların ardından DxOMark ekibi de, merakla beklenen iPhone 12 Pro Max‘i eline aldı ve çeşitli ekran testlerinden geçirerek notunu verdi. Dilerseniz gelin bu sonuçlara biraz yakından göz atalım;

iPhone 12 Pro Max, sizlerin de bildiği üzere 6.57 inçlik OLED bir ekranla donatıldı. Bu, bir önceki iPhone 11 serisine göre oldukça büyük bir değişikliğin olduğunu gösteriyor. Hatırlarsınız iPhone 11 serisi de, LCD panele sahip ekranlar ile donatılmıştı. Yani her iki cihaz arasında oldukça büyük farklar var. Test sonuçlarını ele aldığımızda da bunu rahatlıkla görebileceğiz.

Serinin en iyisi olarak bilinen iPhone 12 Pro Max, aldığı 88 puan ile ilk üçe girmeyi başardı. Bununla birlikte bir altındaki iPhone 12 Pro’yu mağlup etti ve OnePlus 8 Pro ile de aynı puanı paylaştı. Yeri gelmişken, OnePlus 8 Pro’nun puanın da iPhone 12 Pro Max gibi 88 olduğunu hatırlatalım.

iPhone 12 Pro Max’ın ekranı oldukça  iyi işler ortaya koyuyor

DxOMark’ın yorumlarına göre iPhone 12 Pro Max’ın ekranı, çoğu koşulda oldukça iyi işler ortaya koyuyor. İçeriği en doğru şekilde gösteriyor ve çeşitli sahnelerde  de kullanıcıya en doğru görüntüyü sunuyor. Diğer yandan video görüntüleme konusunda da oldukça başarılı. Zira HDR çözünürlüklü olan videolar, en üst derecede izleniyor ve canlılığından asla ödün vermiyor. Bu da OLED ekranın LCD’lere nazaran ne kadar üstün olduğunu en iyi şekilde kanıtlıyor.

Tabi artılar olduğu gibi eksilerde var. Örneğin daha önce kullanıcıların şikayet ettiği sarımsı ekran sorununa, DxOMark ekibi de değindi. Ancak yeşil ekran sorunu ile ilgili bir açıklama yapmaması bizleri de şaşırttı doğrusu. Ayrıca mavi ışık filtresi da tam Dxo’ya göre çok kararlı değil. Ancak cihaz genel anlamda tüm beklentileri karşılayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu