Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMeizuMobirollerQualcommTecno MobileTeknoloji

Meizu 17 sonunda Geekbench’te görüldü!!! Yok böyle özellikler


Son zamanlarda çok fazla sızıntıları ortaya çıkan Meizu 17 nihayet Geekbench’te görüldü. Snapdragon 865 yonga seti, 8GB RAM ve çok daha fazlası

Yarın tanıtılacak olan Meizu 17 serisi ile ilgili gelen sızıntılar  ardı ardını kovalamaya devam ediyor. Bugün Geekbench listesinde görülen Meizu 17‘nin  neredeyse merak ettiğimiz tüm özellikleri de sızdırıldı.

Geekbench’in raporları, bu cihazın bir “kona” anakartı ile geleceğini gösteriyor. Kona’yı  bilmeyenler için söyleyelim, Kona; cihazda Snapdragon 865 SoC yonga setinin kullanıldığını belirten bir ifadedir. Test sonuçlarına gelecek olursak, Meizu 17 tek çekirdekli testte 917 puan alırken, çoklu çekirdekte ise 3.095 puana kadar ulaşmayı başardı. Bu puanlar da Snapdragon 865 işlemciler için oldukça başarılıdır.

Bir diğer sızıntıya geçecek olursak, Meizu 17 bu testte 8GB RAM ve Android 10 yazılımı ile birlikte ortaya çıkıyor. Ancak Pro versiyonun da 12GB RAM ile geleceği iddia ediliyor. Onu da yarın öğreneceğiz…

Bildiğiniz üzere Meizu 17 ve  17 Pro, şirketin ilk 5G‘li akıllı telefonları olacak. Söylentilere göre bu telefonların her ikisi de gücünü  Snapdragon 865 yonga setinden alacak. Ayrıca iki cihazda 90Hz’lik ekran tazeleme oranı ve 6.5 inç büyük bir ekran ile karşımıza çıkacak. Hafıza olarak ise, LPDDR5 ve UFS 3.0 desteğiyle gelecekler.

Meizu 17 serisi mSmart 5G adlı yeni bir teknoloji ile gelecek. Bu teknolojiden geçtiğimiz günlerde size bahsetmiştik ama tekrar hatırlatalım; Bu özellik 5G’li bir telefonun % 60’tan fazla tasarruf yapmasını sağlayan bir güç tasarrufu teknolojisidir. Böylelikle Meizu 17‘nin hem 4500 mAh pili hem de bu teknolojisi sayesinde çok fazla şarj sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Snapdragon 865 SoC yonga seti bildiğiniz üzere Qualcomm’un bu yıl ki 5G high-end çipidir. 7nm üretim sürecinin yanı sıra yeni Kryo 585 mimarisini kullanıyor. Ayrıca bu çip Spectra 480 ISP, Hexagon 698 işlemci ve bir algılama hub’ı ile birlikte geliyor. Buna ek olarak CPU’da  2,84 GHz’e kadar çalışabiliyor. Grafik işleme açısından Snapdragon 865, Adreno 650 ile destekleniyor. Ayrıca bu grafik yongasının bir önceki nesile göre % 25 daha fazla performans gösterdiği iddia ediliyor.

Son olarak tasarım bakımından, Meizu 17 günümüz modası delikli bir ekran ile karşımıza çıkacak ve yüksek bir ekran ile gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu