Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO 240 Watt Hızlı Şarj Teknolojisini Duyurmaya Hazırlanıyor

Yeni bir rapora göre OPPO 240 Watt hızlı şarj teknolojisini duyurmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte şarj süresi 10 dakikanın altına düşebilir.

Akıllı telefonları modern bir tasarımda sunabilmek için üreticilerin pil kapasitesini daha fazla artırmaları pek mümkün görünmüyor. Gönümüz koşullarında piller genellikle 4.500 ila 5.000 mAh arasına sıkışmış durumda. Dönem dönem 6.000 mAh’ı zorlayan telefonlar da görmüyoruz değiliz. Üreticiler pil kapasitesinin artırmak yerine şarj dolum sürelerinde ciddi iyileştirmeler yapıyorlar. Özellikle Çinli şirketler bu noktada emekleme döneminde olan Apple ve Samsung’u sollamış durumda. Gelelim haberimize konu olan 240 watt hızlı şarj teknolojisine. Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Çinli bir şirket 240 watt hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor. Rapor, hangi şirketin bu konuda çalıştığını belirtmese de, spekülasyonlar, bu yılın başlarında 240 watt hızlı şarj konseptini sergileyen OPPO olabileceğini öne sürüyor.

OPPO 240 Watt Şarjı Yakında Duyurabilir

Çinli üreticiler arasında en hızlı şarj teknolojisi kısa süre içerisinde iQOO 10 Pro modelinde karşımıza çıkacak. 200 watt hızlı şarj desteği sayesinde pilin sıfırdan yüzde 100’e şarj olması sadece 12 dakika sürecek. Bu pil, 200 watt şarjla birlikte 10 dakikanın da altında şarj edilebilecek. OPPO’nun mart ayında duyurduğu 240W şarj teknolojisinde 4.500 mAh büyüklüğündeki bir pilin şarj olması sadece 9 dakika sürmüştü.

OPPO‘nun 240 watt hızlı şarjı son kullanıcı ile ne zaman buluşturacağı şu an için bilinmiyor. Spekülasyonların başlamış olması ışık hızında şarjın önümüzdeki aylarda tanıtılacağı anlamına geliyor. OPPO bu önemli gelişmeyi muhtemelen ilk olarak Find X serisi bir telefonda karşımıza çıkaracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu