Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mix Fold 2, Tasarım Dersi Veriyor

Tanıtımına saatler kala Xiaomi Mix Fold 2 gün yüzüne çıktı. Xiaomi’nin ikinci nesil katlanabilir telefonu çok iyi görünüyor.

Xiaomi geçen yıl duyurduğu katlanabilir telefonun devam modelini karşımıza çıkarmak üzere. 11 Ağustos tarihinde resmiyet kazanacak Xiaomi Mix Fold 2 modeline dair neredeyse bilinmeyen bir detay kalmadı. Açık vaziyette yalnızca 5.4 mm kalınlığında olacak Mix Fold 2 bu yönüyle en ince katlanabilir telefon olacak.

Xiaomi Mix Fold 2’nin nasıl bir arka görünüme sahip olacağı etkinliğe saatler kala nihayet gün yüzüne çıktı. Xiaomi’nin telefonda yer verdiği kamera birimi yepyeni bir dizayn üzerine oturtuluyor. Yayınlanan tanıtım posterinde Mix Fold 2 ve 12S Ultra modellerini yan yana görüyoruz. Kamera biriminde ana kamera diğerlerine göre oldukça büyük görünüyor. Bu alan üzerinde ayrıca Leica logosu dikkatinizi çekecektir.

Xiaomi Mix Fold 2 Başlıca Özellikleri

Xiaomi Mix Fold 2’de 6.56 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan Samsun üretimi bir dış ekran olacak. İç ekran da 120Hz yenileme hızını destekliyor. 8 inç büyüklüğündeki bu ekran 2.5K çözünürlüğünde olup ECO2 OLED tabanlı olacak. Xiaomi’nin iddiasına göre bu ekran standart OLED ekranlara kıyasla daha az enerji tüketiyor.

Mix Fold 2’nin ön kamerası hakkında herhangi bir bilgi yok. Arka kamera biriminde 50 megapiksel Sony IMX766 ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş kamera ve 2x optik zoomlu 8 megapiksel telefoto kamera bulunacak.

Android 12 tabanlı MIUI 13 sürümüyle çıkış yapacak telefonun işlemci biriminde Snapdragon 8+ Gen 1’i göreceğiz. 67 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh pil, yana monte parmak izi tarayıcısı, stereo hoparlör, 12 GB RAM + 512 GB depolama ve 12 GB RAM + 1 TB depolama telefonun öne çıkan diğer özellikleri olacak. Mix Fold 2 ayrıca açıkken 5.4 mm, katlandığında ise 11.2 mm kalınlığında olacak. Cihazın ağırlığı 262 gram.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu