Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 İlk Kez Gösteriliyor! Biz Daha Bekleyeceğiz

Qualcomm’un yeni nesil işlemci ve diğer teknolojilerini duyuracağı etkinlikte Xiaomi 12 modeli de ilk kez katılımcılara gösterilecek.

Qualcomm son yıllarda olduğu gibi bir kez daha Hawaii’de gerçekleştireceği etkinlikte yeni nesil Snapdragon işlemcilerini duyuracak. Etkinlikte tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 1, şirketin gelecek yıl ki üst segment işlemcisi olacak. Lansmanda ayrıca Snapdragon 870’in devam modeli olacak biraz daha güçlü bir işlemcisinin tanıtılması bekleniyor. Etkinlikte merak uyandıran bir diğer gelişme ise Xiaomi 12 modelinin burada bazı iş ortaklarına gösterilecek olması. Aralık ayı sonunda tanıtılacak telefonun bir süreden beri seri üretime geçtiği belirtiliyor.

Xiaomi 12’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alacağı resmi olarak açıklansa da, bu işlemciye sahip ilk telefon Motorola’dan gelecek. Lenovo bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Motorola 9 Aralık tarihinde Motorola Edge X30 adlı telefonda ilk kez bu işlemciye yer verecek.

Xiaomi 12 serisi bu şekilde bir tasarımla gelebilir.

Xiaomi 12’nin tanıtım tarihi yaklaşmış olsa da, telefona dair henüz net görseller sızdırılmış değil. Öte yandan Xiaomi’nin daha kompakt boyutlarda Xiaomi 12x modelini de hazırladığı gelen bilgiler arasında. Yıl sonu yaklaştıkça ve telefonun ilk kez Qualcomm etkinliğinde gösterilecek olması umarız bundan sonra daha fazla sızıntının gerçekleşmesine neden olur.

Xiaomi 12’nin ilk etapta Çin’de tanıtıolacağının altını çizelim. Telefonun Avrupa ve sonrasında Türkiye’de satışa sunulması nisan – mayıs dönemini bulabilir. Bu döviz kuru devam ederse fiyat çok rahat 16 / 17 bin TL seviyelerinin üzerinde olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu