Genel

İbretlik tasarımı ile! Lenovo ThinkPad X1 Fold…

Teknolojik gelişmelerin hızına yetişemiyoruz. Sağa katlanan, yatay katlanan, Z şeklinde katlanan derken bu sefer telefon değil ama katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar geliyor. Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde?

Ocak ayında, Lenovo ThinkPad X1 Fold dizüstü bilgisayar ilk kez CES 2020‘de tanıtıldı. Yeni dizüstü bilgisayar katlanabilir tablet modelleri ile karşılaştırılabilir. Cihaz, duyuru zamanlaması hakkında belirsizliğe neden olan Intel Lakefield işlemcisine dayanıyordu. Bununla birlikte, olağandışı bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalışma devam ediyor ve şimdi yaratıcıları 5G ağlarında çalışabileceğini bildirdi.

ilk katlanabilir ekranlı laptop
ilk katlanabilir ekranlı laptop

Nikkei Asian Review tarafından açıklandığı gibi ThinkPad X1 Fold, Yamato’nun 2005 yılında dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticisi olan, Yokohama‘daki Japon laboratuvarında tasarlandı. Burada 1992’den beri piyasaya sürülen ThinkPad dizüstü bilgisayar ailesinin ana kısmı tasarlandı. O zamandan beri, bu mobil bilgisayarlar 100 milyondan fazla tirajla dünyaya yayıldı.

Lenovo, esnek bir ekrana sahip katlanabilir bir dizüstü bilgisayarın sadece ThinkPad serisinin hedef kitlesi% 85 olduğu kurumsal müşterilere değil, aynı zamanda dijital eğlence hayranlarına da hitap edeceğine inanıyor. Çünkü bu anlamda X1 Fold oldukça çok yönlü. Bazı sürümlerde, dizüstü bilgisayar tabletler ve akıllı telefonlarla rekabet edecek bir 5G modem ile donatılacak. ThinkPad X1 Fold, yıl sonundan önce satışa sunulmalıdır, ancak kesin tarihler henüz bilinmiyor. Lenovo temsilcilerine göre; salgın, duyuru için yeni öğelerin hazırlanmasının zamanlamasını olumsuz etkiledi. Şirketin yönetimi, gelecek iki ya da üç yıl içinde uzaktan çalışma ve eğitim deneyiminin PC pazarının kapasitesini % 30 artıracağına inanarak gelecek konusunda iyimser bir tutum sergiliyor. Biz de bilgisayar dünyasını sallayacak bu laptopu merakla bekliyoruz.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu