Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel, Beklenenden Çok Daha Hızlı İşlemci Devrini Başlatacak

Intel, yaptığı yeni bir açıklamayla şirketin beklentilerden daha ileride olduğu işlemci hızlarını sunmayı hedefliyor. İşte gelişmeler.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, önümüzdeki hafta Intel Alder Lake işlemcilerin piyasaya sürülmesinden önce Intel’in önümüzdeki on yılda daha hızlı işlemciler üretmek için Moore Yasası’na ayak uyduracağını ve hatta onu geçeceğini vaat ediyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger Çok İddialı: “Rakiplerimiz Bunu Başaramayacak” Diyor!

Intel’in efsanevi kurucusu Gordon Moore, bir işlemciye sığabilecek transistör sayısını her iki yılda bir kabaca iki katına çıkacağına dair bi endüstri aksiyomu olan Moore Yasası’nın yaratılmasıyla tanınıyor. Bir çipte ne kadar fazla transistör varsa o kadar hızlı ve güç oluyor. Moore Yasası son yarım yüzyılda kabaca doğru olsa da son yıllarda sorun yaşamaya başladı.

Transistörler zaten ölçek olarak elektron mikroskoplarıyla zor görülecek seviyeye geldikleri için onları fiziksel olarak küçültmek daha da zorlaştı. Bu durumda endüstride şaşkınlığa yol açtı.

Intel

Doğal olarak, Gelsinger’in bu vaatleri büyük ilgi gördü. Gelsinger, “Moore Yasası’nın canlı ve iyi durumda” olduğunu söyledi. Ayrıca açıklamalarına, “Bugün, önümüzdeki on yıl boyunca Moore Yasasını sürdüreceğimizi ve hatta ondan daha hızlı gideceğimizi tahmin ediyoruz.” “Rakiplerimiz de bunu başaramayacak.” gibi iddialı cümleler de ekledi.

Zorlu birkaç yılın ardından, 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin yakında piyasaya sürülmesi sayesinde Intel eskiye göre daha iyi bir konumda görünüyor. Yeni nesil EUV silikon litografi teknikleriyle birlikte Intel işlemcilerini çok daha hızlı boyuta taşıyabilir. Gelecekte şirketin bu vaatlerini sürdürüp sürdürmeyeceğini zamanla göreceğiz. Gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu