Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Artık Batarya’nın Şişip Şişmediği Anlaşılabilecek! Xiaomi!


Samsung ile rekabet içerisinde olan Xiaomi yine çarpıcı bir teknolojiye imza atacak. Artık bataryanın şişip şişmediği anlaşılabilecek.

Mi 11 serisi ile günlerdir adından söz ettiren Xiaomi yepyeni gelişmelere imza atmaya devam ediyor. Ucuza yüksek performans deneyimi sunmaya devam edecek olan Çinli dev yeni amiral gemileri ile cepleri yakacak olsa da hem ülkemizde hem de dünyada milyonlara ulaşmaya devam edecek. Ürettiği telefonların yanı sıra televizyon modelleri ile de beklentileri karşılayan firma şimdi de telefonların en büyük sorunu haline gelen şişen bataryalara parmak basacak.

Günümüzde herkesin malumu bataryaların ömrü tükendikçe şişme yapıyor ve bu şişme fark edilmez ise patlamalara kadar yol açabiliyor. Örneğin Xiaomi Mi A2 telefona sahipsiniz ve cihazın bataryasını göremiyorsunuz, bataryanın şişip şişmediğini ya da sağlıklı mı değil mi nerden bileceksiniz. İşte Xiaomi’de bu durumu fark etti ve bu alanda bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Xiaomi
Xiaomi

Xiaomi Şişen Bataryalar İçin Yeni Bir Patent Aldı

Lafı fazla uzatmadan bu yenilik hakkında bilgi vermek istiyoruz. Yeni patent duyuruları yapan Çinli şirket bataryası şişen telefonlar için kullanıcıların imdadına yetişecek. Yeni patent sayesinde Xiaomi telefonlarının bataryaları şişerse ya da herhangi bir sağlık sorunu varsa bu durumu kullanıcılarına bildirecek ve önlem almalarını sağlayacak.

Şişen bataryalar için patent alarak yeni bir özellik üzerinde çalışan şirket bu patenti geçtiğimiz ay aldı. Detaylarını yeni paylaşan şirket bu gelişme ile kullanıcılarına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni teknoloji ile cihazlar daha güvenli bir şekilde kullanılabilecek. Pil ile alakalı sorunları daha hızlı ve daha erken görmemizi sağlayacak olan özellik telefonların zarar görmesinin de önüne geçmiş olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu