Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 11 Ultra İçin Beklenen Güncelleme Yayınlandı

Xiaomi Mi 11 Ultra için MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi küresel çapta dağıtıma sunuldu. Yeni güncelleme bakalım neler getiriyor?

Xiaomi Mi 11 Ultra, ilk olarak ağustos ayı içerisinde MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesini Çin’de almaya başladı. Güncelleme şimdi telefonun global versiyonu için dağıtıma sunuldu. V12.5.10.0.RKAEUXM sürüm numarasını taşıyan güncelleme ilk etapta pilot kullanıcılara erişiyor. Böylelikle olası bir sorunda daha az kullanıcının etkilenmesi hedefleniyor.

MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi beraberinde eylül ayı güvenlik düzeltme ekini de getiriyor. RAM artırma özelliğinin de eklendiği yeni güncelleme daha çok sistem alt yapısına odaklanarak çeşitli iyileştirmeler getiriyor. Bu iyileştirmeler Odaklanmış Algoritma, Atomize Bellek ve Sıvı Depolama şeklinde üç başlıkta gruplandırılıyor. Peki bu başlıkların detaylarında neler var? Göz atalım.

  • Sıvı depolama: Yeni depolama mekanizmaları, sistemin zaman içinde canlı ve duyarlı olmasını sağlar. Disk birleştirmenin verimliliği önemli ölçüde artırılıyor. Aylarca kullanımdan sonra bile performans güçlü kalır.
  • Atomize bellek:  Ultra ince bellek yönetimine odaklanarak RAM kullanımını daha verimli hale getirir. Uygulama belleğini bölerek ve önemsiz görevleri kapatarak, kendi geliştirdiği bellek yönetim mekanizması bellek kullanımını kolaylaştırır.
  • Odaklanmış algoritmalar: Yeni algoritmalar, sistem kaynaklarını kullanım senaryolarına göre dinamik olarak tahsis ederek cihazlarda sorunsuz bir deneyim sağlar. Çekirdek senaryolar sorunsuz ve tam olarak hızlandırılır, senaryoya göre mevcut kullanıcılar tarafından algılanan en belirgin süreçlere öncelik verilir ve arka planda belirli uygulamaların etkisi en aza indirilir. Güç tasarrufu iyileştirilirken CPU kullanımı azaltılır.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu